CAMELLIA JAPONICA

SKU: 610

CAMELLIA JAPONICA je stari favorit za vrtlarstvo na jugu. Cvate rano u proljeće kad ne cvjeta puno toga i dodaje boju onome što bi se inače moglo smatrati sumornim krajolikom. Boje se kreću od bijele do svih nijansi ružičaste i crvene.

SADNJA: teglirane sadnice bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: po potrebi

VELIČINA BILJKE: cca 65 cm / fi 19cm

25,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

CAMELLIA JAPONICA

CAMELLIA JAPONICA je stari favorit za vrtlarstvo na jugu. Cvate rano u proljeće kad ne cvjeta puno toga i dodaje boju onome što bi se inače moglo smatrati sumornim krajolikom. Boje se kreću od bijele do svih nijansi ružičaste i crvene. Veličina cvijeta prilično je promjenljiva, u promjeru od dva do pet centimetara. Ovisno o sorti kamelije, cvjetanje može započeti već u listopadu, a završiti tek sredinom ožujka. Cvjetovi na svakoj biljci obično će trajati tri do četiri tjedna.

Većina kamelija preferira hlad poput sjene s određenom zaštitom od sušenja zimskih vjetrova. Sve kamelije najbolje uspijevaju u dobro dreniranim tlima s visokim udjelom organske tvari i blago kiselim (pH 5,5 – 6,5). Sporo rastu i sporo se uspostavljaju, ali su dugovječne biljke u krajoliku. U Japanu postoje neke biljke za koje se zna da su stare više od 500 godina. Budući da se biljke sporo uspostavljaju, najbolje je iskopati veliku rupu, 3-4 puta veću od korjenove kugle, kako bi se smanjila konkurencija vode i hranjivih sastojaka s okolnih stabala i grmlja. Nakon sadnje upotrijebite malč od dva do tri inča kako biste održali vlagu u tlu oko biljke.

Višak sunca, hladnoće ili sjene može smanjiti cvjetanje. Žuti listovi mogu značiti premalo kiselosti u tlu. Neko ispuštanje cvjetnih pupova može biti prirodno, ali ponekad može biti uzrokovano prekomjernim zalijevanjem ili podlijevanjem. Rezidbu ograničite na uklanjanje mrtvog ili oštećenog drveta, neproduktivnih grana i nerazmjerno dugih izbojaka. Šišanje kvari prirodno atraktivan oblik kamelije. Obrežite odmah nakon cvatnje ili početkom ljeta kako biste potaknuli grananje. Rezidbom kasnije tijekom godine mogu se ukloniti cvjetni pupoljci.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
SORTA

DR.KING, NUCCIO'S CAMEO, BONOMIANA, MARY WILLIAMS, BLACK LACE, NUCCIO S GEM, MARY WILLIAMS, LADY CAMPBELL, DR. KING, DAHLONEGA, ORANDAKO, ROGER HALL, EUGENIA DE MONTIJO, PEARL MAXWELL, BLANKA, ANGELA COCCHI, USO OTOME, SPRING FESTIVAL, TOM KNUDSEN, NUCCIOS PEARL, BRUSHFIELDS YELLOW, MARY WILLIAMS, FEMME FATALE

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.