Trgovina BAZGA “Sampo”

BAZGA “Sampo”

SADNJA: proljeće ili jesen

ZALIJEVANJE: po potrebi

 VELIČINA SADNICE:  cca 50 cm

9,29 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

BAZGA “Sampo”

Je prekrasna biljka s bogatom poviješću i ljekovitim svojstvima. Ova sorta bazge ističe se svojim kompaktnim rastom i izvanrednim izgledom.

Preferira sunčano ili blago zasjenjeno mjesto u vrtu, ali dobro podnosi i djelomičnu hladovinu. Ona je prilično otporna i može se prilagoditi različitim vrstama tla, ali najbolje uspijeva u dobro dreniranom tlu bogatom hranjivim tvarima. Redovito zalijevanje je važno tijekom sušnih razdoblja kako bi se osigurala optimalna vlažnost tla.

Bazga “Sampo” cvjeta tijekom ljeta i donosi iznimno dekorativne cvjetove u obliku štitova. Cvjetovi su mali, bijeli i grupirani u izražajne cvatove. Njihov miris je nevjerojatan i privlači pčele i leptire u vrt. Nakon cvatnje, biljka stvara tamne plodove koji su jestivi i mogu se koristiti za pripremu džemova, sirupa i drugih kulinarskih delicija.

Sambucus nigra “Sampo” raste kao kompaktna biljka visine oko 1,5 metra. Njen gusti, listopadni grm čini je izvrsnim izborom za živicu, granicu ili pojedinačnu sadnju. Listovi su tamnozeleni i perasto izrezani, dodajući biljci zanimljivu teksturu.

Održavanje bazge “Sampo” je relativno jednostavno. Preporučuje se obrezivanje u rano proljeće kako bi se potaknuo zdrav rast i oblikovanje biljke. Također je važno uklanjati suhe i oštećene dijelove biljke kako bi se održala njezina vitalnost.

Važno je napomenuti da bazga “Sampo” ima i ljekovita svojstva. Plodovi bazge su bogati vitaminima i antioksidansima te se tradicionalno koriste u pripremi ljekovitih sirupa, čajeva i tinktura. Međutim, prije korištenja u medicinske svrhe, uvijek je preporučljivo konzultirati se s stručnjakom.

Ukratko, Sambucus nigra “Sampo” je kompaktna sorta crne bazge s prekrasnim cvjetovima i jestivim plodovima. Uživajte u njezinoj ljepoti u vrtu, a istovremeno iskoristite njezine ljekovite blagodati. Smjestite je na sunčano ili blago zasjenjeno mjesto, pružite joj redovito zalijevanje i obrezivanje te se radujte njezinim dekorativnim cvjetovima i plodovima.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.