Trgovina ACER PALMATUM “Orange Lace”

ACER PALMATUM “Orange Lace”

SKU: 3221

SADNJA: teglirane biljke u bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: redovito

VELIČINA: FI 15 / 40 cm

17,00 

3 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

🍁 ACER PALMATUM “Orange Lace”

Acer palmatum “Orange Lace” je prekrasna sorta japanskog javora poznata po svojoj delikatnoj, čipkastoj strukturi lišća i intenzivnoj, narančastoj boji koja se mijenja tijekom sezone. Ovo malo stablo ili grm dodaje eleganciju i živahnost svakom vrtu svojim jedinstvenim izgledom.

Ključne značajke:

 • Izgled: “Orange Lace” naraste do visine od 2 i slične širine. Ima raširenu, zaobljenu krošnju s finim grananjem. Listovi su duboko urezani, dlanasti, s pet do sedam tankih režnjeva, te su narančaste boje u proljeće, prelazeći u zelenu ljeti i natrag u narančastu ili crvenu jesen.
 • Cvjetanje: U proljeće proizvodi male, crvenkaste cvjetove koji dodaju suptilni šarm biljci, ali nisu posebno upadljivi.
 • Plodovi: Nakon cvjetanja, razvijaju se dvokrilni plodovi (samaras) koji su crvenkaste boje i dekorativni su tijekom ljeta.

Njega:

 • Svjetlo: Najbolje uspijeva na polusjenovitom mjestu, ali može tolerirati i puno sunce, osobito u hladnijim klimama. Previše sunčeve svjetlosti može uzrokovati opečene listove u vrućim i sušnim uvjetima.
 • Tlo: Preferira dobro drenirano, kiselo do blago alkalno tlo. Bogata, humusna tla su idealna za optimalan rast.
 • Zalijevanje: Potrebno je redovito zalijevanje, posebno tijekom sušnih razdoblja. Održavanje tla ravnomjerno vlažnim pomaže biljci da zadrži zdrav izgled.
 • Rezidba: Rezidba nije nužna, ali se može provoditi kako bi se održao željeni oblik i veličina. Najbolje je rezati u kasnu zimu ili rano proljeće prije nego što krene novi rast.

Prednosti:

 • Dugotrajna i promjenjiva boja lišća tijekom sezone.
 • Elegantna forma koja dodaje strukturu i visinu vrtu.
 • Otporan na većinu uobičajenih bolesti i štetnika.

Savjeti:

 • Za optimalan rast i boju lišća, osigurajte biljci djelomičnu sjenu i dobro drenirano tlo.
 • Malčiranje oko baze biljke može pomoći u zadržavanju vlage i regulaciji temperature tla.
 • Redovito zalijevanje tijekom sušnih razdoblja održava biljku zdravom i sprječava sušenje listova.

Acer palmatum “Orange Lace” je idealan za vrtove, kamenjare, kao pojedinačna biljka u pejzažima ili u velikim posudama. Njegova dramatična boja i elegantna forma čine ga izvrsnim izborom za ukrasne vrtove i pejzažne kompozicije.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.