Trgovina PENDULA VRBA “Kilmarnock”

PENDULA VRBA “Kilmarnock”

SKU: 2154

Vrba je listopadna biljka.

U rano proljeće na granama se pojavljuju tzv. mace koje su prvi znak buđenja prirode i početka vegetacije.

VELIČINA BILJKE: cca 120 cm

22,00 

10 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

SALIX CAPREA “Kilmarnock” ili ukrasna Vrba

U posljednjih nekoliko godina sve popularnije postaju biljke koje se mogu formirati kao stablašice. Jedna od takvih, dosta korištenih vrsta, je i viseća vrba Salix caprea. Vrba je listopadna biljka. U rano proljeće na granama se pojavljuju tzv. mace koje su prvi znak buđenja prirode i početka vegetacije. Žuta boja maca daje posebnu draž i ljepotu ovih stablašica. Cvatnja traje 3-4 tjedna. Kasnije, u vegetaciji, formiraju se grane povijene prema zemlji. Iako nema druge cvatnje kao što to imaju ruže stablašice, grmovi ovih stablašica atraktivni su u svakom vrtu te se mogu kombinirati s dosta vrsta ukrasnog bilja.

Salix caprea kao i sve vrbe traži dosta vlage. Ukoliko se sadi u krajevima s manjkom oborina, treba računati na obilnije zalijevanje, pogotovo tijekom ljetnih mjeseci.

Ukoliko želimo pravilan habitus tijekom cijele godine, posebnu pažnju treba posvetiti pravilnoj rezidbi. Ljudi često samo podšišavaju grmove kako bi se formirala gusta krošnja. Time se dobiva gusta krošnja sa sve tanjim granama. Pravilna rezidba ove vrste vrba provodi se nakon cvatnje kad mace počinju otpadati. Svi tanki izbojci odstranjuju se pri osnovi, a jake grane prikraćuju se na svega 10-15 cm. Takvom oštrijom rezidbom izbjegava se gusta neugledna krošnja, a kroz 2-3 godine dobivamo prekrasne stablašice s jakim granama koje vise do zemlje.

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.