MUHOLOVKE / DIONAEA MUSCIPULATA

SKU: N/A

ZALIJEVANJE: vole mokru zemlju obavezno zalijevanje kišnicom ili destiliranom vodom

 

7,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

MUHOLOVKE / DIONAEA MUSCIPULATA

Dionaea muscipula, poznata i kao “muholovka”, je fascinantna i jedinstvena biljka koja se ističe svojim sposobnostima hvatanja i probavljanja malih insekata.

Dionaea muscipula je mesožderka. Listovi služe kao zamke za insekte koji se privlače slatkim nektarom na površini lista. Kad insekt dodirne dlačice, čeljusti se brzo zatvaraju, zarobljavajući ga unutra. Biljka zatim izlučuje probavne enzime kako bi razgradila insekta i apsorbirala hranjive tvari.

Ova biljka preferira svijetlu sunčanu poziciju kako bi proizvela dovoljno energije za hvatanje insekata. Tlo treba biti vlažno, ali ne previše mokro, koristeći destiliranu vodu ili kišnicu. Nemojte koristiti vodu iz slavine jer minerali u njoj mogu naštetiti biljci. Zimi, Dionaea muscipula ulazi u stanje mirovanja, pa treba manje zalijevanja i svjetla.

Većina ima visoke uske vrčeve koji privlače insekte jarkim bojama i privlačnim mirisima. Posjetitelje voštane površine prisiljavaju na pogibeljne položaje ili ih izmamljuju prozirni listovi, dok ih nektar prekriven otrovom opija. Oni koji skliznu i padnu niz vrč, zarobljeni su dlačicama usmjerenim prema dolje i biljni ih enzimi brzo probavljaju.

Muholovke se uglavnom nalaze na jugoistočnim obalnim ravnicama Sjeverne Amerike i rastu na sunčanim, otvorenim močvarama. Najveća raznolikost može se naći u Alabami, Georgiji i Južnoj Karolini, iako se jedna vrsta proteže prema sjeveru uz istočnu obalu do Gornjeg Srednjeg Zapada i Kanade. Populacije Sarracenije naglo su opadale posljednjih godina zbog devastacije njihovih staništa za stambene potrebe. Neke su vrste sada kritično ugrožene.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
SORTA

Dionaea Muscipula

,

Sarracenia Maroon

,

Sarracenia purp.

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.