SANSEVIERIA trif. “Laurentii”

SKU: N/A

Sanseveria je sobni cvijet koji je poseban po svojim mesnatim uspravnim, dugačkim listovima koji narastu do 80 cm u visinu. Mogu je uzgajati i oni ljubitelji sobnoga cvijeća koji nemaju puno vremena za biljke u kući, a željeli bi svoj dom ukrasiti biljkama.

ZALIJEVANJE: jako jako malo, neredovito

RAST: do 1 m

VELIČINA SADNICE: cca od 40-60 cm / FI 14-12 cm

12,00 16,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

SANSEVIERIA trif. “Laurentii”

Sanseveria je sobni cvijet koji je poseban po svojim mesnatim uspravnim dugačkim listovima koji narastu do 80 cm u visinu. Ovisno o vrsti list joj se razlikuje po šarama i bojama. Kod nas se uglavnom uzgajaju tri vrste: Sansevieria trifasciata koja ima tamno zeleno lišće na kojem se nalaze i poprečne sivkaste pruge, druga vrsta je Sansevieria trifasciata var.laurenti  koja ima žućkasto-zelenkaste listove sa prelijepim žutim rubom i treća vrsta je Sansevieria hahnii koja je nešto niža sorta, ali zato ima vrlo široko lišće. Kod starijih biljaka se zna pojaviti i bijeli cvijet koji ima jako ugodan miris. Sanseverija je dobila ime po knezu Sansevieriu od Napulja. Ona je i stepska biljka koja potječe iz tropskih dijelova južne Afrike. I danas se udomaćila u gotovo sve domove Lijepe naše. I prvenstveno zbog svoje otpornosti i lakoće uzgoja. Održavanje Sanseverije i njen uzgoj kao što smo već rekli nije jako zahtjevan. Stoga ju mogu uzgajati i oni ljubitelji sobnoga cvijeća koji nemaju puno vremena za biljke u kući, a željeli bi svoj dom ukrasiti biljkama. Što se tiče smještaja i odabira mjesta, tu nema nekih velikih problema jer ona može izdržati od velike izloženosti suncu do sjene. Ali ukoliko se bude držala u sjeni, tada gubi svoju ljepotu i njezine šare postaju slabije vidljive. Zemlja u koju sadite biljku treba biti propusna jer ne voli preveliku vlagu. Također prilikom zalijevanja biljke treba pripaziti da ne bude skroz u mokroj zemlji, nego se treba zemlja prosušiti između dvaju zalijevanja. Prevelikom izloženošću vlazi biljka počinje da trune. Isto tako treba paziti da voda ne dođe u srce biljke. Tijekom zime ukoliko je biljka na hladnijem mjestu (a da to ne bude ispod 10*C) možete politi i jednom mjesečno, dok ljeti može podnijeti i obilnije zalijevanje. I vodu koja se skupi u podlošku od cvijetnjaka treba isprazniti. Sanseverija ili svekrvin jezik (Sansevieria trifasciata Prain) je višegodišnja zimzelena biljka iz porodice šparogovki (Asparagaceae). Potječe iz tropskog dijela zapadne Afrike, u Europu dolazi početkom 18. stoljeća.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
VELIČINA

55 cm, 85 cm, 70 cm, 60 cm, 40 cm

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.