BEAUCARNEA NOLINA “Recurvata”

SKU: 1287

ZALIJEVANJE: tek kada se zemlja potpuno osuši

VELIČINA BILJKE: cca fi 17 cm / 50 cm

25,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

BEAUCARNEA NOLINA “Recurvata”

Beaucarnea recurvata, bolje poznata pod nazivom Nolina, Slonova noga ili eng. ponytail palm. Izgleda poput palme, zar ne? Ona zapravo nije palma, nego vrsta sukulenta, vrlo je izdržljiva i jednostavna za održavanje.

Nolina jako sporo raste, i upravo je to razlog zbog kojeg su skuplje. Što je veća biljka, to je i starija i to će pokazati i njena cijena.

Ono što je dobro imati na umu je da se prilikom kupnje Noline, dogovorite sami sa sobom koliko veliku Slonovu nogu želite imati jer ona jednostavno neće više rasti. Rasti će joj listovi i bočne stabljike iz kojih rastu sami listovi, ali deblo kao deblo neće rasti. To je zato što se najčešće prodaje odrezano deblo iz kojega zatim niću bočne grane. Također, ono na što možete obratiti pozornost prilikom kupnje Noline je na broj bočnih izdanaka – što ih više ima, to je bolje.

Slonova noga jedna je od rijetkih sobnih biljaka koja podnosi direktno osvjetljenje i na njemu uživa. S druge strane, Nolinu možemo prilagoditi i na uvjete ograničenog osvjetljenja. Ukoliko ste tek kupili vašu Nolinu i donijeli je kući, nemojte je presađivati. Tek kupljenu Nolinu nije potrebno presaditi, barem ne jedno godinu dana. Stavite je na dobro osvijetljeno mjesto i pustite je da se prilagodi vašoj okolini.U svakom slučaju, najbolje je čekati rano proljeće da bi to napravili. Ukoliko je trenutna posuda vašoj Nolini postala premala, važno je da je presadite u posudu koja je za samo jednu veličinu veća od one u kojoj se Nolina trenutno nalazi.

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.