AMARYLLIS

SKU: N/A

ZALIJEVANJE: 1-2 puta tjedno

VELIČINA BILJKE: FI 14 / cca 15-30cm

 

6,00 8,00 

NC u 30 dana: 7,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

AMARYLLIS

Amarilis je lukovičasta biljka iz porodice zvanikovki (Amaryllidaceae), kojoj pripada i narcis. Jednostavna je za uzgoj jer je otporna i ne traži posebnu njegu. Ima čvrstu stabljiku na kojoj rastu dugi i glatki, tamnozeleni listovi te krupni, ljevkasti i široko otvoreni cvjetovi. Križanjem raznih vrsta dobiveni su različiti varijeteti amarilisa koji se razlikuju po obliku, veličini i boji cvjetova. Tako postoje amarilisi s jednostavnim ili duplim cvjetovima, mini amarilisi, visoki amarilisi te oni s cvjetovima u bijeloj, crvenoj, nježnoj narančastoj, rozoj i žutoj boji. Poznat je i pod nazivima zvanika, vitezova zvijezda i prugasti sunovrat. Cvjeta samo jednom godišnje, a u cvjećarnicama se najviše prodaje u predblagdanskom razdoblju i moglo bi se reći da je popularan gotovo koliko i božićna zvijezda.

Nakon što se formiraju i pupovi, zalijevanje se može dodatno pojačati, ali voda se ne bi smjela zadržavati u podlošku cvjetne posude. Kada amarilis procvjeta, treba ga postupno premještati na svijetlo mjesto kako bi imao dovoljno vremena prilagoditi se što bolje. U fazi cvatnje treba ga zalijevati i prihranjivati svaka dva do tri tjedna.

Ocvale cvjetove treba redovito uklanjati, a to se čini tako da se cvjetna stapka ravno reže pri dnu. Posude s amarilisom i nakon cvatnje treba držati na umjereno svijetlom i toplom mjestu jer će listovi i dalje rasti, i oni će opskrbiti lukovicu hranjivim tvarima.

Polovicom kolovoza treba postupno smanjivati zalijevanje, a u rujnu sasvim prestati. Lukovicama amarilisa treba osigurati mirovanje od rujna listopada, jer je to preduvjet da biljka procvjeta. Dakle, u fazi mirovanja lukovice ne treba nikako zalijevati, a kada listovi požute i propadnu, treba ih odsjeći i ostaviti amarilis na tamno i hladno mjesto. U prosincu se skida gornji sloj zemlje oko lukovice i dodaje se nekoliko centimetara svježe zemlje. Lukovicu nakon toga treba dobro zaliti i njegovati do cvjetanja.

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
SORTA

FANFARE, PREMIERE, LUNA, ROYAL RED, DENVER, ALFRESCO, EXOTIC PEACOK XL, EXOTIC STRIPED, ALFRESCO XL, RED PEACOCK XL, CHRISTMAS STAR, TOP CHOICE, AMALFI, MERRY CHRISTMAS XL, TOSCA XL, FLAMING STRIPED XL, DARK RED XL, BOLERO, EXPOSURE, HAPPY NYMPH, MAGIC GREEN, PICOTEE, SAMBA, STARDUST, HOT PINK XL, ALFRESCO + TERACOTA, CHRISTMAS STAR + TERACOTA, TOP CHOICE + TERACOTA

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.