AMARYLLIS

SKU: N/A

ZALIJEVANJE: 1-2 puta tjedno

VELIČINA BILJKE: FI 14 / cca 15-30cm

 

8,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

AMARYLLIS

Amarilis je lukovičasta biljka iz porodice zvanikovki (Amaryllidaceae), kojoj pripada i narcis. Jednostavna je za uzgoj jer je otporna i ne traži posebnu njegu. Ima čvrstu stabljiku na kojoj rastu dugi i glatki, tamnozeleni listovi te krupni, ljevkasti i široko otvoreni cvjetovi. Križanjem raznih vrsta dobiveni su različiti varijeteti amarilisa koji se razlikuju po obliku, veličini i boji cvjetova. Tako postoje amarilisi s jednostavnim ili duplim cvjetovima, mini amarilisi, visoki amarilisi te oni s cvjetovima u bijeloj, crvenoj, nježnoj narančastoj, rozoj i žutoj boji. Poznat je i pod nazivima zvanika, vitezova zvijezda i prugasti sunovrat. Cvjeta samo jednom godišnje, a u cvjećarnicama se najviše prodaje u predblagdanskom razdoblju i moglo bi se reći da je popularan gotovo koliko i božićna zvijezda.

Nakon što se formiraju i pupovi, zalijevanje se može dodatno pojačati, ali voda se ne bi smjela zadržavati u podlošku cvjetne posude. Kada amarilis procvjeta, treba ga postupno premještati na svijetlo mjesto kako bi imao dovoljno vremena prilagoditi se što bolje. U fazi cvatnje treba ga zalijevati i prihranjivati svaka dva do tri tjedna.

Ocvale cvjetove treba redovito uklanjati, a to se čini tako da se cvjetna stapka ravno reže pri dnu. Posude s amarilisom i nakon cvatnje treba držati na umjereno svijetlom i toplom mjestu jer će listovi i dalje rasti, i oni će opskrbiti lukovicu hranjivim tvarima.

Polovicom kolovoza treba postupno smanjivati zalijevanje, a u rujnu sasvim prestati. Lukovicama amarilisa treba osigurati mirovanje od rujna listopada, jer je to preduvjet da biljka procvjeta. Dakle, u fazi mirovanja lukovice ne treba nikako zalijevati, a kada listovi požute i propadnu, treba ih odsjeći i ostaviti amarilis na tamno i hladno mjesto. U prosincu se skida gornji sloj zemlje oko lukovice i dodaje se nekoliko centimetara svježe zemlje. Lukovicu nakon toga treba dobro zaliti i njegovati do cvjetanja.

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
SORTA

FANFARE

,

PREMIERE

,

LUNA

,

ROYAL RED

,

DENVER

,

ALFRESCO

,

EXOTIC PEACOK XL

,

EXOTIC STRIPED

,

ALFRESCO XL

,

RED PEACOCK XL

,

CHRISTMAS STAR

,

TOP CHOICE

,

AMALFI

,

MERRY CHRISTMAS XL

,

TOSCA XL

,

FLAMING STRIPED XL

,

DARK RED XL

,

BOLERO

,

EXPOSURE

,

HAPPY NYMPH

,

MAGIC GREEN

,

PICOTEE

,

SAMBA

,

STARDUST

,

HOT PINK XL

,

ALFRESCO + TERACOTA

,

CHRISTMAS STAR + TERACOTA

,

TOP CHOICE + TERACOTA

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.