ALOCASIA “Melo”

SKU: 2693

VELIČINA BILJKE: cca fi 14 cm / 25 cm

25,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

ALOCASIA “Melo”

Je biljka koja ima velike listove zelene boje i tako su debeli da gotovo izgledaju umjetno. Ti listovi imaju duboke brazde na sebi, što im daje egzotičnu privlačnost. Iznenadujuće, vrlo ju je jednostavno uzgajati i razmnožavati kod kuće.

Njega uključuje postavljanje biljke na mjesto s indirektnim svjetlom i samo umjereno zalijevanje. Također je potrebno osigurati visoke temperature, visoku vlažnost zraka i redovito gnojenje tijekom razdoblja rasta.

Zalijevajte ju umjerenom količinom vode kada se gornji dva centimetra tla osuše i izbjegavajte pretjerano zalijevanje pod svaku cijenu. Ne podnosi vlažne uvjete tla čak ni nekoliko sati. Morate biti vrlo oprezni s pretjeranim zalijevanjem. Nemojte ih zalijevati prečesto niti koristiti previše vode

Kada ju držite na otvorenom, redovito provjeravajte vremenske uvjete. Kad pada kiša, odmah ih premjestite na zaklonjeno mjesto. Također, pobrinite se da tlo i posuda imaju dobru drenažu.

ALOCASIA “Melo” treba svijetlo kako bi rasla, ali to svjetlo treba biti indirektno. Najbolji način za postizanje toga je smjestiti biljku u najsvjetliju prostoriju u kući. Važna je i orijentacija prozora kada je u pitanju odabir mjesta u prostoriji za postavljanje ove biljke. Međutim, ako prozor gleda prema istoku ili zapadu, tada možete biljku postaviti blizu prozora. Razlog je taj što taj prozor prima samo umjerenu jačinu svjetlosti nekoliko sati dnevno. Dodavanje treseta ili komposta umjerenim količinama u tlo povećat će udio organske tvari. To je također važno za ukupan rast biljke.

Idealni raspon temperature je između 18 i 29 Celzijevih stupnjeva. Temperatura ispod 15 Celzijevih stupnjeva nije prikladna za ovu biljku jer nije otporna na mraz i počet će umirati pod takvim uvjetima temperature. Ako je uzgajate na otvorenom, ne zaboravite premjestiti biljku unutar kuće tijekom zimske sezone. Čak i kada je unutar kuće, držite je dalje od izravnog klima uređaja ili hladnih propuha. Također, noću ne držite prozore otvorenima jer će hladan zrak izvana negativno utjecati na listove biljke. Biljka zahtijeva vlažnost zraka veću od 75 posto tijekom dana i gotovo 95 posto tijekom noći. Potrebe ove biljke za vlažnošću su vrlo visoke. Jedini način da održite takvu visoku razinu vlažnosti oko biljke je korištenje ovlaživača zraka.

Redovito prihranjujte biljku tijekom razdoblja rasta od proljeća do jeseni. To znači barem jednom mjesečno. Prestanite s prihranom tijekom relativno mirnog razdoblja od jeseni do sljedećeg proljeća. Možete koristiti bilo koje gnojivo s normalnom vrijednošću NPK-a. Sigurno je razrijediti gnojivo na pola ili čak na jednu trećinu njegove izvorne snage. Uvijek gnojite odmah nakon zalijevanja biljke. Inače, riskirate oštećenje listova biljke.

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.