ACER PALMATUM “Seiryu” na štapu

SKU: 3170

ACER PALMATUM “Seiryu”

Acer Seiryu ukrasno drvo ima upečatljiv oblik vaze koji se s godinama lagano proširuje do zaobljenijeg oblika, te s vremenom može dosegnuti visinu do 4 m.

SADNJA: Može se saditi u bilo koje doba godine.

ZALIJEVANJE: Ako sadite japanski javor u proljeće ili ljeto prvih nekoliko mjeseci zalijevajte redovito.

RAST: 4 m

VELIČINA SADNICE: 70-80 cm / FI 19 / kalem 60cm

50,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

ACER PALMATUM ‘Seiryu’

Acer palmatum ‘Seiryu’ je japanski javor poznat po svojoj fino podijeljenoj, čipkastoj lisnoj strukturi i izuzetno atraktivnoj boji lišća tijekom cijele godine. Kada se uzgaja na štapu, ova sorta dodatno naglašava svoju eleganciju i ljepotu, stvarajući zapanjujući vertikalni element u svakom vrtu.

Karakteristike:

  • Latinsko ime: Acer palmatum ‘Seiryu’
  • Visina: Može doseći visinu od 3-4 metra kada se uzgaja na štapu.
  • Širina: Otprilike 1-1.5 metara
  • Lišće: Duboko režnjevito, čipkasto lišće koje prolazi kroz spektar boja od svijetlozelenih u proljeće, tamnozelenih ljeti, do spektakularnih crvenih i narančastih tonova u jesen.
  • Kora: Glatka i siva, dodajući vizualni interes tijekom zime.

Prednosti:

  • Dekorativnost: Njegovo fino podijeljeno lišće i upečatljive boje čine ga izvanrednim izborom za svaki vrt. Uzgojen na štapu, ‘Seiryu’ stvara privlačan vertikalni naglasak.
  • Sezonski interes: Pruža sezonski interes tijekom cijele godine s promjenom boje lišća i zanimljivom korom.
  • Jedinstvena forma: Ova sorta je jedini Acer palmatum s čipkastim lišćem koji raste uspravno, što ga čini jedinstvenim među japanskim javorima.

Uvjeti uzgoja:

  • Svjetlost: Preferira polusjenu, ali može podnijeti puno sunce uz dovoljno vlage.
  • Tlo: Dobro drenirano, humusno i blago kiselo tlo. Potrebno je izbjegavati teška, glinasta tla koja zadržavaju vodu.
  • Zalijevanje: Redovno zalijevanje, posebno tijekom sušnih razdoblja, kako bi se osiguralo da tlo bude ravnomjerno vlažno.
  • Vlažnost: Umjerena vlažnost zraka.
  • Temperatura: Otporan na niske temperature, ali je osjetljiv na kasne mrazeve.

Upotreba:

  • Ukrasni vrtovi: Savršen za ukrasne vrtove, zbog svoje estetske privlačnosti i elegantne forme.
  • Posude i patuljasti vrtovi: Može se uzgajati u velikim posudama ili kao centralna točka u patuljastim vrtovima.
  • Japanski vrtovi: Idealan dodatak za japanske i azijske tematske vrtove.

Savjeti za njegu:

  • Rezidba: Minimalna rezidba potrebna, ali se može provoditi u kasnu zimu ili rano proljeće kako bi se oblikovala krošnja.
  • Gnojidba: Koristiti organsko gnojivo u proljeće kako bi se potaknuo zdrav rast.
  • Zaštita: Zaštititi od jakih vjetrova i osigurati dobro drenirano tlo kako bi se spriječilo truljenje korijena.

Acer palmatum ‘Seiryu’ je savršen izbor za svakog vrtlara koji traži elegantan, jedinstven i vizualno upečatljiv javor. Njegovo čipkasto lišće i zapanjujuće sezonske boje unijet će dašak sofisticiranosti i prirodne ljepote u svaki vrt.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.