TAMARIX GALLICA

SKU: 2865

SADNJA: teglirane sadnice tijekom cijele godine

VELIČINA SADNICE: fi 18 cm /150 cm

25,00 

1 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

Tamarix gallica, poznata kao francuski tamaris, je listopadni, zeljasti, grančasti grm ili manje drvo koje doseže visinu do otprilike 5 metara.

Autohtona je za Saudijsku Arabiju i Sinajski poluotok, te je vrlo uobičajena u mediteranskoj regiji. Botanički ju je prvi opisao taksonom Carl Linnaeus 1753. godine, iako je već bila u uzgoju od 1596. godine.

Posjeduje krhke, drvenaste grančice koje otpadaju u jesen zajedno s malim, ljuskastim listovima koji ih prekrivaju. Oblik lista je prilagodba dugotrajnim iznimno suhim uvjetima.

Ružičasti cvjetovi su sitni, hermafroditski i nalaze se na uskim, perjastim klasovima. Često cvatu prije nego što se pojave listovi, prvi put u svibnju, a ponekad i drugi put u kolovozu.

U svom prirodnom staništu biljka raste u vlažnim područjima poput obala rijeka, posebno u slanim tlima. Uzgaja se kao ukrasna biljka zbog obilne proizvodnje upečatljivih cvjetnih klasova u nijansama roza. U Alžiru i okolnim područjima koristi se u medicinske svrhe za liječenje reumatizma, proljeva i drugih tegoba. Njezin sok je sastojak za “Gaz”, perzijsku delikatesu.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.