STREPTOCARPUS “Pretty Turtle”

Popularan  kao kućna biljka, Streptocarpus   kompaktna je zimzelena trajnica  s malim, baršunastim, naboranim, listovima i velikim veličanstvenim cvjetovima proizvedenim tijekom nekoliko mjeseci. 

SADNJA: proljeće, ljeto, slabije sunce je potrebno za dobar razvoj biljke, ali mora imati dovoljno svjetla

ZALIJEVANJE: umjereno, biljka više voli suho, nego vlažno tlo

RAST:  40 cm 

VELIČINA SADNICE: 33  cm / FI 10

12,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

STREPTOCARPUS “Pretty Turtle”

 

Streptocarpusi cvjetaju cijele godine i prilično su spektakularni. Streptocarpus cvijet ima mnoge značajke koje ga čine različitim od drugih biljaka. Prije svega, nedostaje mu kljun, a njegovi dugi, mesnati listovi, ukrašeni mekim resicama, predstavljeni su u obliku velike rozete.

U aksilima svakog lista tijekom razdoblja cvjetanja formira se peteljka, od kojih svaki može imati nekoliko cvjetova. Elite sorte u tom pogledu zaslužuju posebnu pažnju, jer mogu cvjetati do 80 cvjetova iz jednog sinusa. Kada se završi razdoblje cvjetanja, u mjestu peduncles, plodovi se pojavljuju u obliku uvijene kutije s malim sjemenkama Mnogi ljudi  zamijenit će ih za orhideje! 

Za razliku od ljubičice, svaki list će proizvesti 8-10 ili više stabljika koje cvjetaju, uzastopno, tako da biljke imaju tendenciju da ostanu u cvatu dugo vremena. Kultura i briga ista je kao i za ljubičice. Ako uz afričke ljubičice, želite uzgajati još jednu biljku koja  tako dobro cvjeta preporučujemo vam da pokušate sa Streptocarpusom. 

Većina sorti najbolje raste u loncu za cvijeće. Točnu veličinu biljke može kontrolirati uzgajivač – ako lišće postane predugo, obrežite ga škarama!

Streptocarpus će se osjećati ugodno u zatvorenom prostoru, samo ako ne pati od nedostatka rasvjete. Mora pružiti svjetlosni dan koji traje 12-14 sati, a svjetlo mora biti raspršeno. Ljeti u loncu s cvijetom najbolje je zadržati na zapadnom ili istočnom prozoru.

Na sjevernoj strani streptocarpus neće moći primiti potrebnu količinu svjetla, a na jugu će, naprotiv, biti previše, što će uzrokovati zasjenjenje cvijeća, jer će se inače na lišću pojaviti opekline. Problem stvaranja ambijentalnog osvjetljenja je vrlo jednostavan za rješavanje

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.