HYPOESTES PHYLLOSTACHYA

SKU: 1351

Hypoestes phyllostachya  privlačna je mala biljka svijetlo pjegavih listova koji se ističu u odnosu na većinu ostalih vrsta lišća. Najčešća biljka u točkicama na tržištu sadrži lišće ružičaste osnovne boje i zelene mrlje

SADNJA: proljeće

ZALIJEVANJE: umjereno biljka voli vlagu

RAST: cca 30 cm

VELIČINA BILJKE: cca 10 cm / fi 8,5 cm

3,50 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

HYPOESTES PHYLLOSTACHYA

Hypoestes phyllostachya  privlačna je mala biljka svijetlo pjegavih listova koji se ističu u odnosu na većinu ostalih vrsta lišća. Najčešća biljka u točkicama na tržištu sadrži lišće ružičaste osnovne boje i zelene mrlje. No, na raspolaganju je nekoliko drugih sorti koje su uočene ili prošarane ljubičastom, bijelom, crvenom i više. Uzgajivači su također razvili biljke s dubljim bojama i svjetlijim kontrastom, pa biljke još više pupaju.

Biljku Hypoestes nije osobito teško uzgajati, ali budući da su podrijetlom samo iz tople klime, mnogi ih vrtlari tretiraju kao jednogodišnjake i svake ih godine zamjenjuju novim biljkama. Također se mogu uzgajati u kontejnerima i kao sobne biljke. Najbolje ih je saditi u proljeće, imaju umjerenu stopu rasta i ostaju relativno male kad sazriju, pogotovo kad se uzgajaju u zatvorenom.

Tople temperature i vlaga ključni su za uzgoj Hypoestesa. Očekujte redovito zalijevanje ako ne dobijete dovoljno kiše. Također im je potrebno redovno hranjenje tijekom cijele vegetacije (proljeće do jeseni).

Ove biljke imaju tendenciju da postanu dugonoge, pa promičući naviku bujnijeg rasta, tjedno stisnite gornja dva lista na svakoj stabljici. To također može pomoći biljci da raste zdravije i energičnije.

Štoviše, biljke u točkicama cvjetaju sporadično, obično tijekom ljeta, s beznačajnim cvjetovima jorgovana na klasovima. Možete otkinuti ove cvjetne klasje kako biste biljinu energiju usredotočili na rast svog živahnog lišća.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
SORTA

TAMNO ROZA

,

ROZA

,

BIJELA

,

CARNIVAL

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.