RUŽMARIN OF.PROSTRATUS

SKU: N/A

VELIČINA: 

 

6,00 15,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

🌿 RUŽMARIN OF.PROSTRATUS

Ružmarin officinalis ‘Prostratus’, poznat i kao puzeći ružmarin, je izuzetno popularna aromatična biljka koja se koristi kako u kulinarstvu tako i u vrtlarstvu. Ova sorta ružmarina ima nisku, rasprostranjenu naviku rasta, što je čini idealnom za pokrivanje tla i viseće košare.

Ključne značajke:

 • Izgled: Puzeći ružmarin ima uske, zimzelene listove tamnozelene boje s bijelim donjim dijelom. Listovi su linearni, aromatični, i imaju karakterističan miris ružmarina.
 • Visina i Širina: Ova sorta raste do visine od 30-50 cm, ali se može širiti do 1,5 metara u promjeru, stvarajući gust tepih zelenila.
 • Cvjetanje: Cvjeta u proljeće i rano ljeto, proizvodeći sitne, blijedoplave ili ljubičaste cvjetove koji privlače pčele i druge oprašivače.

Njega:

 • Svjetlo: Preferira puno sunce za optimalan rast, ali može tolerirati i djelomičnu sjenu.
 • Tlo: Raste najbolje u dobro dreniranom tlu, neutralnom do alkalnom pH. Izbjegavajte vlažna ili slabo drenirana tla koja mogu uzrokovati truljenje korijena.
 • Zalijevanje: Ružmarin je otporan na sušu jednom kada se uspostavi. Potrebno ga je redovito zalijevati tijekom prvih nekoliko mjeseci nakon sadnje, a zatim samo povremeno.
 • Orezivanje: Redovito orezivanje pomaže u održavanju željenog oblika i potiče gust rast. Orežite biljku nakon cvatnje kako biste spriječili prekomjerno širenje i održali kompaktnost.
 • Gnojidba: Lagana primjena uravnoteženog gnojiva u proljeće može potaknuti rast, ali ružmarin obično ne zahtijeva puno gnojiva.

Upotreba:

 • Pokrovna biljka: Zbog svoje puzave navike rasta, idealan je za pokrivanje tla na sunčanim padinama i rubovima.
 • Kulinarstvo: Listovi ružmarina koriste se svježi ili sušeni kao začin u mnogim jelima, posebno u mediteranskoj kuhinji.
 • Aromatični vrt: Može se koristiti u aromatičnim i ljekovitim vrtovima, gdje njegov miris i atraktivni listovi dodaju estetsku i korisnu vrijednost.

Prednosti:

 • Estetska privlačnost: Njegova niska, rasprostranjena forma i plavi cvjetovi dodaju vizualni interes u vrtovima.
 • Aromatičnost: Intenzivan miris listova odbija štetnike i stvara ugodan ambijent u vrtu.
 • Niska održavanja: Otporan na sušu i lako se održava, što ga čini idealnim za vrtove s niskom potrebom za održavanjem.
 • Kulturna vrijednost: Koristi se u kulinarstvu i tradicionalnoj medicini zbog svojih ljekovitih svojstava.

Bez obzira koristite li ga kao pokrovnu biljku, u visećim košarama ili za aromatiziranje jela, puzeći ružmarin će zasigurno dodati poseban šarm i funkcionalnost vašem vanjskom prostoru.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
VELIČINA

FI 14 / 20 cm

,

FI 18 / 35 cm

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.