MONSTERA “Adasonii”

SKU: 1189

SADNJA: teglirane sadnice bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: umjereno

VELIČINA BILJKE:  cca 30 cm / fi 12

9,10 

NC u 30 dana: 11,20 

2 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

🌿 MONSTERA “Adasonii”

Švicarska biljka sira (Monstera adansonii) dobiva svoje uobičajeno ime po svojim velikim listovima u obliku srca koji razvijaju rupe kako biljka stari (u procesu koji se naziva fenestracija). Zbog toga lišće podsjeća na švicarski sir. Podrijetlom iz Srednje i Južne Amerike, švicarski sir je tropska trajnica koja se obično uzgaja kao sobna biljka. Poput svoje rođakinje Monstera deliciosa (također poznata kao švicarska biljka sira), Monstera adansonii ima brzu stopu rasta i naviku loze. Ali ostat će na prihvatljivoj veličini kada se uzgaja u spremniku u zatvorenom prostoru.

✨ Ključne Značajke:

  • Listovi: Monstera adansonii ima prepoznatljive, srcolike listove s nepravilnim rupama koje daju biljci jedinstven izgled. Listovi su tamnozeleni i mogu narasti do 30 cm dužine.
  • Rast: Ova biljka je penjačica koja se može uzgajati uz oslonac ili kao viseća biljka. U prirodnom staništu može doseći impresivne visine, ali kao sobna biljka obično naraste do visine od 1-2 metra.
  • Vrijeme Cvjetanja: Monstera adansonii rijetko cvjeta u zatvorenim prostorima. Kada cvjeta, proizvodi male, bijele cvjetove, ali biljka se uzgaja prvenstveno zbog svojih ukrasnih listova.

🌿 Kako Brinuti:

  • Lokacija: Ova biljka najbolje uspijeva na mjestu s indirektnim, svijetlim svjetlom. Može podnijeti nižu razinu svjetla, ali tada će rasti sporije i imati manje izražene rupe na listovima.
  • Tlo: Preferira bogato, dobro drenirano tlo. Idealno je koristiti mješavinu za orhideje ili dodati perlit i tresetnu mahovinu u standardnu mješavinu za sobne biljke.
  • Zalijevanje: Održavajte tlo ravnomjerno vlažnim, ali izbjegavajte prekomjerno zalijevanje. Zalijevajte kada je gornji sloj tla suh na dodir.
  • Vlažnost: Monstera adansonii voli visoku vlažnost zraka. Redovito orošavanje listova i postavljanje biljke na pladanj s vodom i kamenčićima može pomoći u održavanju optimalne vlažnosti.
  • Gnojenje: Gnojite svakih 4-6 tjedana tijekom vegetacijske sezone (proljeće i ljeto) tekućim gnojivom za sobne biljke razrijeđenim na pola snage.
Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.