Trgovina MASLINA “Olea Europaea”

MASLINA “Olea Europaea”

SKU: 1496

SADNJA: teglirane sadnice tijekom cijele godine

ZALIJEVANJE: preporuča se navodnjavanje ili često zalijevanje

RAST:   6-9m

VELIČINA SADNICE: FI 19 / 100 cm

 

 

35,00 

3 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

🌿 MASLINA “Olea Europaea”

Europska maslina je autohtona sorta zbog svoje rasprostranjenost na našem području, ali i zbog prilagodljivosti. Stablo je kuglasta i visokog oblika, a list je zelenosmeđe boje. Uspijeva gotovo na svim vrstama, tla te je otporna na sušu, jake vjetrove i hladnoću.
Podnosi temperature do -18.

Cvat ili resa razvija se od ožujka do svibnja, a cvatnja se odvija u svibnju. Prosječna dužina cvjetne rese je oko 3.5 cm i na njoj se može naći od 10 do 35 cvjetova koji imaju blijedo-žućkastu boju u doba pred otvaranje.

Oblica ima srednje bujno stablo s krošnjom okruglog oblika koji podsjeća na  kišobran.

 

Ključne značajke:

  • Atraktivan izgled: Maslina ‘Olea Europaea’ ima karakterističnu sivkasto-zelenu boju lišća koja pruža elegantan kontrast u svakom vrtu. Grane su prekrivene gustim, kožnatim listovima koji stvaraju prekrasan vizualni efekt.
  • Dugovječnost: Ovo drvo može živjeti stotinama godina, što ga čini simbolom trajnosti i otpornosti. Savršeno je za stvaranje nasljeđa koje će trajati generacijama.
  • Plodovi: Ova maslina proizvodi sitnije plodove nego poznatiji kultivari te uglavnom služi kao oprašivač.
  • Jednostavno održavanje: ‘Olea Europaea’ je izuzetno otporna biljka koja zahtijeva minimalnu njegu. Dobro podnosi sušu i može rasti u različitim vrstama tla, pod uvjetom da je tlo dobro drenirano.
  • Ornamentalna vrijednost: Osim što je funkcionalno, ovo drvo ima visoku ornamentalnu vrijednost i može se koristiti kao ukrasni element u vrtovima ili kao prirodna barijera za privatnost.

🌸 Kako brinuti:

  • Maslinu ‘Olea Europaea’ sadite na sunčanom mjestu s dobro dreniranim tlom.
  • Zalijevajte umjereno, posebno tijekom sušnih perioda.
  • Redovito orezivanje pomaže u održavanju željenog oblika i potiče bolji rast i plodnost.

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.