LAURUS NOBILIS-lovor

SKU: 3223

VELIČINA: FI 14 /65 cm

ZALIJEVANJE: Umjereno

SADNJA: Teglirane sadnice tijekom cijele godine

17,00 

2 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

🌿 LAURUS NOBILIS

Laurus nobilis, poznat kao lovor, je zimzeleni grm ili malo stablo koje je vrlo popularno u mediteranskoj regiji. Njegovi aromatični listovi često se koriste kao začin u kuhanju. Lovor je cijenjen zbog svoje dekorativne vrijednosti i korisnosti u kulinarstvu.

Ključne značajke:

 • Izgled: Lovor je gusto razgranat grm s kožnatim, tamnozelenim, sjajnim listovima koji su aromatični kad se zgnječe. Može narasti do visine od 2-3 metra, ali se lako može održavati na željenoj visini rezidbom.
 • Cvjetovi: Sitni, žućkasti cvjetovi pojavljuju se u proljeće, no nisu osobito značajni. Nakon cvjetanja razvijaju se male, tamne bobice koje su također dekorativne.
 • Lišće: Listovi su dugi, ovalni i kožasti, tamnozeleni na gornjoj strani i svjetliji ispod. Imaju intenzivan miris koji se oslobađa kada se listovi zgnječe.

Njega:

 • Svjetlo: Lovor najbolje raste na punom suncu do djelomične sjene. Preferira sunčana mjesta, ali može tolerirati i malo sjene.
 • Tlo: Najbolje uspijeva u dobro dreniranom, plodnom tlu. Može tolerirati različite vrste tla, ali preferira blago kiselo do neutralno tlo.
 • Zalijevanje: Potrebno je redovito zalijevanje, posebno tokom sušnih perioda. Međutim, lovor je prilično otporan na sušu jednom kad se dobro ukorijeni.
 • Rezidba: Lovor se dobro podnosi rezidbi, što ga čini idealnim za oblikovanje kao grm ili živicu. Rezidba se obavlja u kasno proljeće ili rano ljeto nakon što je prošla opasnost od mraza.

Prednosti:

 • Dekorativna vrijednost: Zimzeleni listovi i atraktivan oblik čine ga odličnim izborom za ukrasne svrhe.
 • Kulinarska upotreba: Aromatični listovi se koriste kao začin.
 • Jednostavno održavanje: Niska potreba za održavanjem, otporan na sušu.

Savjeti:

 • Zimovanje: U hladnijim klimama, zaštitite lovor od jakih mrazeva, ili ga uzgajajte u posudi koju možete premjestiti u zaštićeno mjesto tokom zime.
 • Štetočine: Povremeno provjeravajte biljku na štetočine kao što su lisne uši i paukove grinje.

Laurus nobilis je svestrana biljka koja nudi mnogo prednosti za vrtlare. Njegova dekorativna vrijednost, jednostavna njega i korisnost u kuhinji čine ga idealnim izborom za svaki vrt. Bilo da ga koristite kao ukrasni grm, živicu ili za aromatične listove, lovor će sigurno donijeti dodir elegancije i funkcionalnosti u vaš vanjski prostor.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.