JABUKA “Božićnica” stara sorta

SADNICA GOLOG KORIJENA visina cca 1,30 m, STAROSTI cca 2 god.

DOZRIJEVANJE: rujan

PODLOGA: M106

SAMOOPLODNA

6,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

Jabuka “Božićnica” stara sorta

Jabuka Božićnica je stara sorta srednje krupnih, crvenih jabuka s bujnim i snažnim stablom. Njeni plodovi imaju sočno i slatko meso bijele boje koje se lako lomi pri ugrizu.

Ova sorta jabuke tradicionalno se uzgaja u našim krajevima, kao i u Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini. Poznata je i pod raznim lokalnim nazivima poput pogačnica, crvena kolačara, štajerski pogačar ili pogačarka. Iako nije poznato točno podrijetlo ove jabuke, pretpostavlja se da je prenesena u Hrvatsku iz Mađarske.

Stablo jabuke Božićnice ima okruglastu krošnju, a drvo je zdravo i dugovječno. Otporna je na zimske mrazeve i uspijeva na dubokim i laganim tlima.

Ove jabuke imaju karakterističan oblik – plosnat i pomalo nepravilan. Širina im je za jednu trećinu veća od visine. Kožica je tanka, čvrsta, žutozelena i masna. Plodovi su obično prekriveni zagasito crvenim prugama i smećkastim točkicama, a izloženi suncu postaju izrazito crveni.

Božićnica obično dozrijeva u prvoj polovini listopada i može se skladištiti od studenoga do proljeća. Ova jabuka ima pristojnu trajnost u spremištima i podrumima, ali duže skladištenje može utjecati na meso koje gubi sočnost i postaje pobrašnjavo.

Iako nije poznata po izvanrednoj kvaliteti, jabuka Božićnica odlična je za pripremu kompota, štrudli i drugih kolača s jabukama. Njeno ime potječe od lijepe crvene boje i masne kožice koja je često korištena kao ukras na blagdanskom stolu.

Božićnica je prilično prilagodljiva i dobro uspijeva na plodnim tlima s dovoljno vlage. Međutim, u područjima s čestim jesenskim maglama, u zatvorenim udolinama i na previše vlažnim tlima, može biti osjetljiva na bolesti, uključujući krastavost.

Unatoč svojoj povijesti i tradiciji, Božićnica se danas sve manje uzgaja, jer nije visoko vrednovana sorta.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.