FICUS “Lyrata”

Ficus lyrata  popularna je sobna biljka primjeraka koja sadrži vrlo velike, jako žilave listove u obliku violine koji rastu uspravno. Ove biljke su porijeklom iz tropskih dijelova Afrike, gdje uspijevaju u vrlo toplim i mokrim uvjetima.

SADNJA: teglirane sadnice bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: opisano u tekstu

RAST: u tropskim uvjetima naraste i do 15m

VELIČINA BILJKE: cca 90 cm/ FI 21cm

24,00 

NC u 30 dana: 24,00 

5 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

FICUS “Lyrata”

Ficus lyrata popularna je sobna biljka primjeraka koja sadrži vrlo velike, jako žilave listove u obliku violine koji rastu uspravno. 

Ove biljke su porijeklom iz tropskih dijelova Afrike, gdje uspijevaju u vrlo toplim i mokrim uvjetima. To ih čini donekle izazovnima za domaćeg uzgajivača, koji će vjerojatno imati problema s dupliciranjem ovih sparnih uvjeta. Međutim, to su relativno tvrde biljke koje mogu podnijeti manje od savršenog okoliša prilično dugo vremena.

ODRŽAVANJE:

Svjetlost – treba svijetlo, filtrirano svjetlo. Brzo će se pogoršati pri slabom osvjetljenju.

Zalijevanje – Tlo uvijek održavajte ravnomjerno vlažnim. (otprilike 2-3x tjedno) Ne prelijevajte i ne ostavljajte biljku da sjedi u vodi.

Gnojivo – hranite dvotjedno slabom tekućom otopinom zelene biljke tijekom vegetacije

Presađivanje – Promijenite zemlju i presadite u veći lonac godišnje. Ova biljka prirodno želi postati velika, stoga joj je potrebna prostorna visina i prostor za širenje korijena.

 

Mnogi ljudi primjećuju da njihova biljka Ficus Lyrata može pokazivati ​​smeđe mrlje na lišću ili ispustiti njegovo lišće. Obje ove karakteristike su prirodne i odvojene su od normalne biljke koja dozrijeva sve dok se ne događa u izobilju. Biljka ima sok koji kada je izložen zraku (i na vrhu lišća) uzrokuje smeđenje.

Prekomjerno smeđe i ispuštanje lišća može se pojaviti i zbog nepravilnog protoka zraka i nedostatka vlage u kući; zato budite svjesni ovoga. Dodavanje ovlaživača zraka u blizini biljke ili zamagljivanje oko nje (NE izravno na lišću) pomoći će vlažnosti zraka. Jednom mjesečno obavezno temeljito zalijevajte biljku kako biste isprali soli, toksine ili nečistoće koje se nakupljaju u tlu.

Fikusi su poznati po tome što su osjetljivi na kemikalije. U slučaju štetnika, upotrijebite najmanje kemijski moćan pesticid.

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
SORTA

FI 26

,

FI 27

,

FI 17

,

FI 11 Bambino

,

FI 24/120cm

,

fi 21 cm/ 110 cm

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.