Trgovina FATSIA JAPONICA

FATSIA JAPONICA

SKU: N/A

Japanska ili sobna aralija (Fatsia japononica) je zimzelena trajna biljka iz porodice bršljana. Grmolikog je rasta.

ZALIJEVANJE: Zalijevajte redovito

RAST: 1,8-3 m

10,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

FATSIA JAPONICA

Japanska ili sobna aralija (Fatsia japononica) je zimzelena trajna biljka iz porodice bršljana. Grmolikog je rasta, razgranata, naraste do 6 metara visine. Listovi su spiralno smješteni, nalaze se na do 50 cm dugoj peteljci, veliki su 20-50 cm, dlanasto su rasperani na 7-9 duguljastih, kožastih, sjajnih segmenata. Na licu su sjajno zeleni, naličje im je svjetlije, u početku su dlakavi, kasnije ogole. Cvjetovi su sitni, bijeli, neugledni, skupljeni u štitaste cvatove i pojedini takvi cvatovi nalaze se na većim, složenim, razgranatim cvatovima velikim 25-30 cm. Cvatu kod starijih biljaka u kasnu jesen i ranu zimu. Plodovi su crne, okruglaste bobice promjera oko 5 mm, sadrže crne sjemenke, nakon dozrijevanja ostaju na granama do proljeća. Razmnožavanje se u proljeće vrši sjemenom koje slabije klija ili reznicama/izdancima koji se stvaraju oko matične biljke. Fatsia Japononica treba biti držana na nižoj temperaturi od 7-10°C dok se ne ustale.

Fatsiji Japononici također je potrebno omogućiti svijetlo mjesto, bez direktnoga sunca. Odgovara im hladno stanište kroz cijelu godinu. Dobra zemlja za nju je bogata humusom uz dodatak malo pijeska. Zalijevanje se u fazi rasta vrši redovito i obilno da bi zemlja bila vlažna, dva puta tjedno. Zalijevanje u jesen i zimi vrši se štedljivo, no treba izbjegavati da se korijenova baza osuši premda isto tako ne podnosi previše vlage. Temperatura zimi može biti 14-16°C. Prihranjivanje se može raditi svaka 2-3 tjedna tekućim gnojivom. Biljke brzo rastu, presađivanje se vrši početkom proljeća, u hranjivu, humusnu zemlju. U uzgoju narastu ovisno o uvjetima, no svakako će prerasti manje posude. Cvjetove u uzgoju rijetko stvara. Korisna je kao i sobna biljka jer filtrira formaldehid iz zraka.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
VELIČINA

fi 15 / 45 cm

,

fi 17 / 60 cm

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.