VANDA ORHIDEJA

SKU: 2705

 

ZALIJEVANJE: svaka 2 tjedna stavit korijenje u vodu da se napije 6h nakon toga ih vratit na mjesto i pustit da se ocijede

VELIČINA: 60-100 cm

30,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

VANDA

Vanda orhideje proizvode neke od zadivljujućih cvjetova u grozdovima. Ova skupina orhideja voli toplinu i porijeklom je iz tropske Azije. U svom izvornom staništu, biljke orhideje Vande vise na drveću gotovo bez tla. Važno je oponašati ovo stanje što je više moguće kada uzgajate orhideju Vandu. Briga o orhidejama Vandama jednostavna je, pod uvjetom da se sjetite nekoliko ključnih stavki u vezi s preferencijama orhideje. Jednom kada imate pravu situaciju za uzgoj, možete postati vješti kako uzgajati orhideje Vanda i uživati u velikim šarenim cvjetovima svakih nekoliko mjeseci.

Orhideje rastu kopnene ili epifitske. Obitelj orhideja Vanda epifitska je, što znači da se biljke lijepe za koru drveća ili ruku zbog pukotina na liticama i stjenovitim područjima. To znači da su njihovi korijeni u relativno malo tla, bilo koje organske tvari u pukotini ili pukotini prikupljene tijekom vremena. Biljke orhideje Wanda cvjetaju nekoliko puta godišnje s 3 do 10 cm cvjetova u raznim bojama. Stabljike i cvjetovi mogu biti pjegavi ili pjegasto bijeli. Listovi su debeli i okrugli, sjajnog voštanog sjaja. Veličine biljaka su od minijatura do ogromne flore visoke nekoliko metara (1 m).

Kao biljka s toplom klimom, biljke Vanda orhideje zahtijevaju temperature ne niže od 13 C. i ne više od 35 C. Osvjetljenje je presudno, ali prvo morate odrediti koju vrstu Vande imate. Postoje trakasti listovi, terete i poluterete. Prva je sorta sama po sebi objašnjena, ali terete ima okrugli list u obliku olovke. Poluteret je negdje između. Sorte Terete trebaju jaku svjetlost i visoko sunce. Listovi remena trebaju djelomičnu hladovinu i zaštitu od jakog podnevnog svjetla. Zalijevajte orhideje toliko da budu vlažne, ali ne i pokisle. Vlažne biljke imaju tendenciju truljenja. To možete spriječiti korištenjem krupne podloge kore ili drugog krhkog tla koje ne zadržava vlagu. Biljke orhideje Vanda trebaju 80 posto vlage, što će možda morati osigurati ovlaživač zraka ili prskanje zraka. Presađujte svake tri do pet godina u proljeće. Oplodite tijekom vegetacije. Hranite jednom tjedno s jednom četvrtinom razrijeđenog uravnoteženog gnojiva kao dio dobre njege Vanda orhideja.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
SLIKA

1

,

2

,

3

,

4

,

5

,

6

,

7

,

8

,

9

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.