FATSIA JAP. “Spiders Web”

Japanska ili sobna aralija (Fatsia japononica) je zimzelena trajna biljka iz porodice bršljana. Grmolikog je rasta.

VELIČINA BILJKE:  FI 14 / 35 cm

7,70 

NC u 30 dana: 8,80 

1 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

🌿 FATSIA JAP. “Spiders Web”

Fatsia japonica ‘Spider’s Web’ je atraktivna, zimzelena trajna biljka iz porodice bršljana poznata po svojim velikim, sjajnim listovima koji su jedinstveno prošarani bijelim mrljama. Ova biljka dodaje egzotičan i dekorativan izgled svakom vrtu ili unutrašnjem prostoru.

Ključne značajke:

 • Jedinstveno lišće: Veliki, tamnozeleni listovi s nepravilnim bijelim mrljama daju biljci izgled paukove mreže, što je čini vrlo atraktivnom i zanimljivom. Listovi su spiralno smješteni, nalaze se na do 50 cm dugoj peteljci, veliki su 20-50 cm, dlanasto su rasperani na 7-9 duguljastih, kožastih, sjajnih segmenata.
 • Zimzelena biljka: Održava svoj dekorativni izgled tijekom cijele godine. Grmolikog je rasta, razgranata, naraste do 6 metara visine.
 • Rast i veličina: Može doseći visinu i širinu od 1,5 do 2,5 metra, ovisno o uvjetima uzgoja.
 • Cvjetanje: Proizvodi male, bijele cvjetove u obliku kuglica kasne jeseni i početkom zime. Cvjetovi su sitni, bijeli, skupljeni u štitaste cvatove.
 • Plodovi:  Plodovi su crne,okruglaste bobice promjera oko 5 mm, sadrže crne sjemenke, nakon dozrijevanja ostaju na granama do proljeća.
 • Razmnožavanje: Vrši se u proljeće sjemenom koje slabije klija ili reznicam/izdancima koji se stvaraju oko matične biljke.

Njega:

 • Svjetlo: Preferira polusjenovita do sjenovita mjesta. Previše direktnog sunca može uzrokovati opekline na lišću.
 • Tlo: Najbolje uspijeva u dobro dreniranim, vlažnim tlima bogatim organskim materijalom. Dobra zemlja za nju je bogata humusom uz dodatak malo pijeska.
 • Zalijevanje: Održavajte tlo ravnomjerno vlažnim, ali izbjegavajte prekomjerno zalijevanje koje može dovesti do truljenja korijena. Zalijevanje se u fazi rasta vrši redovito i obilno da bi zemlja bila vlažna, dva puta tjedno. Zalijevanje u jesen i zimi vrši se štedljivo, no treba izbjegavati da se korijenova baza osuši premda isto tako ne podnosi previše vlage.
 • Temperatura: Preferira umjerene temperature i može podnijeti lagane mrazeve. Fatsia Japononica treba biti držana na nižoj temperaturi od 7-10°C dok se ne ustale. Odgovara im hladno stanište kroz cijelu godinu.  Temperatura zimi može biti 14-16°C.
 • Gnojidba: Preporučuje se gnojiti tijekom vegetacijske sezone uravnoteženim tekućim gnojivom svaka dva tjedna. Prihranjivanje se može raditi svaka 2-3 tjedna tekućim gnojivom.

Korisna je kao i sobna biljka jer filtrira formaldehid iz zraka.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.