EPIPHYLLUM Q.VAR.MONSTROSE

SKU: N/A

ZALIJEVANJE: umjereno

VELIČINA BILJKE: cca 40 cm, 20 cm / Fi 17cm, 14 cm

11,50 

NC u 30 dana: 10,62  - 16,10 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

EPIPHYLLUM Q.VAR.MONSTROSE

Biljka ima kovrčave, zakrivljene stabljike koje su rezultat mutacije biljke Epiphyllum guatemalense. Ime za ovaj mutirani kaktus je Epiphyllum monstrosa. Ako poznajete nekoga s biljkom, lako je naučiti kako uzgajati kovrčave uvojke iz fragmenata stabljike. Epiphyllum Curly Locks Info Epifitske biljke žive u drveću i pukotinama stijena. Majka kaktusa Epiphyllum, kovrčavih pramenova, bila je iz Gvatemale. Bila je to biljka koja je izbacila jednu ili više abnormalno zakrivljenih stabljika. Oni su požnjeveni i klonirani kako bi se proizveo ludi mali kaktus kakav danas razmnožavamo. Ove su biljke prekrasni primjerci visećih košara i čine privlačnu temu razgovora sa svojim uvrnutim, lučnim krakovima.

Kovrčavi pramenovi imaju svijetlo zelene, uvijajuće stabljike. Proizvodi bijele cvjetove široke 8 cm s cjevčicama dugim 15 cm koje se otvaraju noću. To je zato što ga u prirodi oprašuju moljci i šišmiši, a ove noćne životinje mogu lako vidjeti velike bijele cvjetove. Ovalni, jarko ružičasti plodovi sa sjemenkama nastaju nakon što se cvjetovi opraše. Biljka je i samooplodna, a plodovi se mogu formirati i bez intervencije insekata i sisavaca. Biljke Epiphyllum često se nazivaju kaktusi orhideje.

Kao i svakoj biljci, potrebna im je svjetlost, ali ih treba zaštititi od jakog podnevnog svjetla. Poželjno je jutarnje sunce s neizravnim svjetlom ostatak puta. Ako nađete mjesto gdje je kaktus sretan, svakako ga ostavite tamo jer ne voli promjene.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
VELIČINA

fi 12 / 20 cm, fi 17 / 40 cm

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.