CACTUS CANARIAS

SKU: 2801

VELIČINA BILJKE: cca fi 17 cm / 20 cm

ZALIJEVANJE: kada se supstrat osuši

16,00 20,00 

NC u 30 dana: 16,00  - 20,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

CACTUS CANARIAS

Cactus Canarias, poznat i kao Canary Island cactus ili kaktusi Kanarskih otoka, predstavlja grupu kaktusa koja se prirodno javlja na Kanarskim otocima, arhipelagu koji pripada Španjolskoj i smješten je u Atlantskom oceanu, zapadno od obale Afrike. Ovi kaktusi su prilagođeni sušnom i suptropskom okolišu Kanarskih otoka te su često vidljivi u pejzažima ovih otoka.

Evo nekoliko općih karakteristika i informacija o Cactus Canarias:

  1. Vrste i Raznolikost: Cactus Canarias obuhvaća različite vrste kaktusa koje su prilagođene različitim uvjetima na otocima. Među najpoznatijim vrstama su Echinocactus grusonii (Zlatni kaktus), Ferocactus sp., te Opuntia ficus-indica (Platnski kaktus). Svaka vrsta ima svoje karakteristične oblike i veličine.
  2. Izgled: Ovi kaktusi obično imaju sferični ili cilindrični oblik s bodljama ili trnjem. Lišće im je svedeno na bodlje koje su prilagođene zaštitničkoj ulozi protiv isušivanja i herbivora.
  3. Sukulentnost: Kaktusi su sukulenti, što znači da pohranjuju vodu u svojim tkivima kako bi preživjeli u sušnim uvjetima. Njihova sposobnost zadržavanja vode čini ih izdržljivima u sušnim klimama.
  4. Cvjetanje: Unatoč suhoći okoline, mnoge vrste Cactus Canarias proizvode šarene cvjetove. Cvjetovi su obično veliki i privlačni, a često privlače kukce za oprašivanje.
  5. Uzgoj i Njega: Cactus Canarias može biti popularan izbor za uzgoj u vrtu ili kao sobna biljka. Uzgajaju se zbog svoje jednostavne njege i atraktivnog izgleda. Važno je osigurati dobar drenažni supstrat i pružiti im dovoljno sunčeve svjetlosti, budući da većina preferira puno sunce.
  6. Ekološka Važnost: Na Kanarskim otocima, Cactus Canarias igraju važnu ulogu u očuvanju ekosustava. Njihovi korjeni pomažu u sprječavanju erozije tla, a njihovi plodovi i cvjetovi pružaju hranu za lokalnu faunu.

Cactus Canarias su ne samo dekorativni već i ekološki važni, čineći ih posebnim dijelom florističkog bogatstva Kanarskih otoka

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.