Trgovina AMERIČKE BOROVNICE

AMERIČKE BOROVNICE

SKU: N/A

TEGLIRANE SADNICE VISINE cca 20-40 cm

STAROSTI cca 1- 2god.

DOZRIJEVANJE: od lipnja do kolovoza

6,00 8,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

AMERIČKE BOROVNICE

Američke borovnice, poznate i kao Vaccinium corymbosum, su voćne biljke koje potječu iz Sjeverne Amerike i poznate su po svojim ukusnim, plavim ili ljubičastim plodovima. Evo nekoliko ključnih informacija o američkim borovnicama:

  1. Opis biljke: Američke borovnice su zimzelene grmlje koje može narasti do visine od oko 1,5 do 2 metra. Listovi su obično ovalni, sjajni i tamnozeleni. Cvjetovi su bijeli ili blago ružičasti, a plodovi su kuglasti, plavi ili ljubičasti.
  2. Plodovi: Plodovi američkih borovnica su sočni, slatki i bogati antioksidansima. Sazrijevaju u različito vrijeme, ovisno o sorti i klimatskim uvjetima, obično u kasno proljeće ili rano ljeto. Plodovi su izvrstan izvor vitamina C, vitamin K i dijetalnih vlakana.
  3. Uzgoj: Američke borovnice preferiraju kiselija tla s pH vrijednošću između 4,5 i 5,5. Dobro drenirano tlo je ključno jer biljke ne podnose stajaću vodu. Uzgoj američkih borovnica zahtijeva puno sunca, ali također podnose blagu polusjenu.
  4. Sorte: Postoji mnogo sorti američkih borovnica, koje se razlikuju po veličini ploda, okusu, otpornosti na bolesti i klimatskim uvjetima. Neke od popularnih sorti uključuju ‘Bluecrop’, ‘Duke’, ‘Elliott’, ‘Legacy’, ‘Jersey’ i mnoge druge.
  5. Njega: Redovito zalijevanje, gnojidba i obrezivanje pomažu u održavanju zdravih i produktivnih biljaka borovnice. Također je važno provjeravati biljke radi štetnika i bolesti te poduzimati odgovarajuće mjere zaštite kada je potrebno.
  6. Berba: Plodovi borovnica beru se ručno kada postanu potpuno zreli i imaju intenzivnu boju. Berba se obično provodi tijekom nekoliko tjedana, jer plodovi ne sazrijevaju svi odjednom.

Američke borovnice su popularne voćne biljke koje su cijenjene zbog svojih ukusnih i hranjivih plodova. Uz pravilnu njegu i odabir odgovarajuće sorte, moguće je uzgajati obilje borovnica u vlastitom vrtu.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
SORTA

DUKE fi14, DUKE fi9, CHANDLER fi9, PATRIOT fi9, PATRIOT fi14, BLUE CROP fi9, BLUE CROP, GLODTRAUBE fi14, JERSEY fi14, TORO fi14, BONUS fi14, SUNSHINE BLUE, LITTLE BLUE WONDER, BINGO BLUE, REKA, BRIGITTA BLUE BIO, NORTHLAND

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.