AMERIČKA BRUSNICA “Pilgrim”

SKU: 161

SADNJA: teglirane sadnice u bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: po potrebi

DOLAZAK U ROD: polovicom listopada.

VELIČINA SADNICE: 30-40 cm / fi 15

OPRAŠIVAČI: samooplodne.

6,00 

2 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

AMERIČKA BRUSNICA “Pilgrim”

Plodovi američke brusnice puno su krupniji nego kod europske brusnice. Brusnica je dugovječna biljka, nasadi brusnica traju 30 i više godina. Izdanci su drvenasti,  lišće je tamno zeleno, a u fazi mirovanja crvenkasto. Plod se koristi za pite i torte, džemove i sirupe, dodaje se kolačima i nadjevenim pecivima, a i ukusan je sastojak voćnih kupova i frapea. Jela od mesa vepra i druge divljači zadržavaju svojstvenu aromu, koju umak od brusnice ublažava pa je meso probavljivije. Brusnica je biljka od davnina poznata po svojem blagotvornom djelovanju na urinarni trakt i tegobe izazvane urinarnim infekcijama. Brusnica se potvrdila i kao prirodni antibiotik. Plodovi brusnice su bogati različitim zaštitnim tvarima, sadrže minerale, vitamin A, vitamin C, kalij i biljna vlakna. Crvena tvrda bobica zbog veće količine vitamina C ima kiselkast okus. Pogodna je za sadnju na okućnici, tako da je moguće imati plodove ove biljke na dohvat ruke.

Sadnice se sade se na razmak od 1×1 metar, naša preporuka je formirati uzdignutu gredicu s tlom prilagošenim za uzgoj brusnice.

Američka brusnica ima izdanke koji su puzajući (dužine od 1 do 2 m), a na njima izrastaju izdanci dužine 20 cm na kojima su cvatovi na kojima nastaju plodovi. Izdanci se mogu pustiti da idu

Po zemlji ili se usmjeravaju u red ili na neku potporu kako bi se olakšalo branje plodova U ljetnim mjesecima potrebno je redovito zalijevanje. Preporučena kiselost zemljišta (ph) je 4-5.

Pilgrim je visokoprinosna sorta, plod je krupan, ovalan, tamnocrvene boje.  Izboji su umjerene bujnosti.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.