ALOE VERA

SKU: N/A

Aloe vera ili aloja (lat. Aloe barbadensis M.) je višegodišnja biljka koja je dobila ime po botaničaru Milleru koji ju je otkrio na Barbadosu te ju uvrstio na popis ljekovitog bilja. Prilagodljiva je na različite uvjete stoga raste i na obali i naplaninskim područjima, u teglama i u staklenicima.

SADNJA: tokom cijele godine

ZALIJEVANJE: jako malo

RAST:  do 1 m

VELIČINA BILJKE: cca fi 15 cm / 50 cm

 

7,00 12,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

ALOE VERA

Aloe vera ili aloja (lat. Aloe barbadensis M.) je višegodišnja biljka koja je dobila ime po botaničaru Milleru koji ju je otkrio na Barbadosu te ju uvrstio na popis ljekovitog bilja. Prirodna staništa su suha i topla područja, stoga najbolje uspijeva u krajevima gdje je godišnja prosječna temperatura oko 22°C  (Meksiko, Karibi), a danas je jedna od najpoznatijih ljekovitih biljaka koja ima široku primjenu u farmaceutskoj industriji. Pripada porodici Asphodelaceae (čepljezovke) kojoj pripadaju i mnogi sukulenti, te ima karakteristične mesnate listove u kojima skladišti vodu, zbog čega je otporna na sušu.

Prilagodljiva je na različite uvjete stoga raste i na obali i na planinskim područjima, u teglama i u staklenicima. Zrelost postiže u četvrtoj godini kada dosegne visinu od 60-90 cm. Ima plitak korijen koji naraste 20-30 cm te blijedozelene listove s trnjem koji su dužine 40-50 cm. Životni vijek je oko 12 godina.

Aloe vera cvijeta od proljeća do jeseni, ovisno o vrsti i sorti, a cvjetovi se formiraju na vrhu jednostavne, duge ili razgranate stabljike. Obično su žute, narančaste ili crvenkaste boje, a mogu biti samostalni ili u skupinama te viseći ili uspravni. Danas se najviše uzgaja na plantažama diljem Australije, Afrike, srednje Amerike, Rusije, Meksika, Japana, a u Španjolskoj, Izraelu i Grčkoj su najpogodnija područja za uzgoj organske Aloe vere.

Uzgaja se najviše zbog farmaceutskih pripravaka poput gelova i tinktura koji djeluju umirujuće na kožu, a sličan učinak ima i na probavu. Sok aloe vere smiruje želučane probleme te uspostavlja ravnotežu šećera u krvi.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
VELIČINA

fi 11/30cm, fi 15/30cm, fi 15/50 cm

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.