ALOE “Abrorescens”

SKU: 2229

SADNJA: zemlja za sadnju mora biti prozračna u koju je poželjno umiješati pijesak

ZALIJEVANJE I GNOJIDBA: u toplijim mjesecima aloju treba češće zalijevati, a u razmaku između dva zalijevanja zemlja se treba zasušiti. Višak vode može jako naškoditi jer može uzrokovati truljenje korijena. Prihranjuje se u proljeće i ljeto, a ako je uzgajamo radi hranjivih sastojaka uputno je koristiti organska gnojiva. Prezimljuje na hladnijem mjestu pa u tom razdoblju treba smanjiti zalijevanje (max 1x mjesečno).

VELIČINA BILJKE: cca 30 cm / Fi 15 cm

12,00 

NC u 30 dana: 15,00 

3 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

🌵 ALOE ”Abrorescens”

Drvolika aloa porijeklom iz Južne Afrike, poznata je pod narodnim imenom ljekovita ili čudotvorna aloa. Sadrži i do tri puta više aktivnih sastojaka od Aloe vera. U svojoj domovini izraste nekoliko metara u visinu, a kao lončanica ne prelazi 50-60 cm. Stvara postrane izdanke u obliku rozete, tako da starije biljke poprimaju grmoliki rast. Listovi su nazubljeni, a grozdasti cvat na dugoj stapci je crvenonarančast.

Aloa izvrsno podnosi uzgoj u loncu, voli mnogo svjetla, a podnosi i izravno sunce. Znanstvenici su dokazali da količina gela, veličina biljke i dužina listova su u proporcionalnoj vezi s količinom svjetlosti koja je biljka primila. Temperatura zimi na bi smjela pasti ispod 10oC.

Aloa se razmnožava reznicama i prokorijenjenim postranim izdancima. Reznice se režu oštrim nožem i ostave se  nekoliko dana “naglavačke” da se rez posuši (tjedan dana). Zatim se posade u mješavinu zemlje i pijeska (najviše pijeska u sredini lonca gdje stavljamo reznicu). Nakon što reznicu dobro utisnemo u zemlju, potrebno ju je zaliti i ostaviti na toplom i svjetlom mjestu kako bi što prije došlo do ukorjenjivanja. Opezno sa  zalijevanjem u fazi ukorjenjivanja, kako ne bi došlo do  propadanja reznica. Isti postupak je i kod razmnožavanja prokorjenjenim postranim izbojima.

Osim svoje dekorativne vrijednosti, poznata je i po svojim ljekovitim svojstvima. Gel iz listova aloje koristi se za liječenje opeklina, posjekotina i drugih kožnih problema. Ova biljka je izuzetno otporna i može podnijeti razne uvjete uz minimalnu njegu, što je čini izvrsnim izborom za početnike i iskusne vrtlare.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.