Trgovina ALOE “Abrorescens”

ALOE “Abrorescens”

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 2229

SADNJA: zemlja za sadnju mora biti prozračna u koju je poželjno umiješati pijesak

ZALIJEVANJE I GNOJIDBA: u toplijim mjesecima aloju treba češće zalijevati, a u razmaku između dva zalijevanja zemlja se treba zasušiti. Višak vode može jako naškoditi jer može uzrokovati truljenje korijena. Prihranjuje se u proljeće i ljeto, a ako je uzgajamo radi hranjivih sastojaka uputno je koristiti organska gnojiva. Prezimljuje na hladnijem mjestu pa u tom razdoblju treba smanjiti zalijevanje (max 1x mjesečno).

VELIČINA BILJKE: cca 25 cm / Fi 12 cm

6,64  (50,03 kn)

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija: Oznake: , ,

Opis

ALOE “Abrorescens”

Drvolika aloja porijeklom iz Južne Afrike, poznata je pod narodnim imenom ljekovita ili čudotvorna aloja. Sadrži i do tri puta više aktivnih sastojaka od Aloe vera. U svojoj domovini izraste nekoliko metara u visinu, a kao lončanica ne prelazi 50-60 cm. Stvara postrane izdanke u obliku rozete, tako da starije biljke poprimaju grmoliki rast. Listovi su nazubljeni, a grozdasti cvat na dugoj stapci je crvenonarančast.

Aloja izvrsno podnosi uzgoj u loncu, voli mnogo svjetla, a podnosi i izravno sunce. Znanstvenici su dokazali da količina gela, veličina biljke i dužina listova su u proporcionalnoj vezi s količinom svjetlosti koja je biljka primila. Temperatura zimi na bi smjela pasti ispod 10oC.

Aloja se razmnožava reznicama i prokorijenjenim postranim izdancima. Reznice se režu oštrim nožem i ostave se  nekoliko dana “naglavačke” da se rez posuši (tjedan dana). Zatim se posade u mješavinu zemlje i pijeska (najviše pijeska u sredini lonca gdje stavljamo reznicu). Nakon što reznicu dobro utisnemo u zemlju, potrebno ju je zaliti i ostaviti na toplom i svjetlom mjestu kako bi što prije došlo do ukorjenjivanja. Opezno sa  zalijevanjem u fazi ukorjenjivanja, kako ne bi došlo do  propadanja reznica. Isti postupak je i kod razmnožavanja prokorjenjenim postranim izbojima.

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.