Težina | 1 kg |
---|
JABUKA “Mutsu”
JABUKA “Mutsu” je razvijena u Japanu tijekom 1930-ih godina i nastala je križanjem sorti Golden Delicious i Indo. Postala je sve popularnija i u Sjevernoj Americi i Europi.
Neobično svestrana jabuka, ploda zelene boje koja dozrijevanjem prelazi u žutu. Njena veličina i sočna kiselost čine je izvrsnom jabukom za kuhinju. Kriške zadržavaju svoj oblik prilikom pečenja, no isto tako se može koristiti za pripremu jabučnog umaka, a kriške se također mogu sušiti.
Zahvaljujući svojem porijeklu od sorte Golden Delicious, također ima izvrsnu slatku notu kada se jede svježa, posebno ako volite slađe jabuke.
Ukratko, ovo je jabuka s mnogo prednosti i pripada skupini sorti jabuka koje su jednako dobre za svježu konzumaciju ili uporabu u kuhinji. Mutsu je triploidna sorta, stoga nije dobar oprašivač za druge sorte.
Otpornost na bolesti nije najjača, ali kao i sve triploidne sorte, ovo je stablo s jakim rastom koje može podnijeti nekoliko problema i u praksi je prilično jednostavno za uzgoj.
JABUKA “Mutsu” voli toplu klimu, ali s hladnim jesenskim noćima.
Široko je poznata i pod alternativnim imenom, Crispin.