Trgovina PHILODENDRON “Sodiroi”

PHILODENDRON “Sodiroi”

SKU: 2825

VELIČINA BILJKE: FI 15 cm / 40 cm

ZALIJEVANJE: umjereno

SADNJA: teglirane sadnice tijekom cijele godine

21,00 

NC u 30 dana: 15,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

PHILODENDRON “Sodiroi”

Philodendron Sodiroi, također poznat kao Srebrni Philodendron, prekrasna je biljka iz roda Araceae.

Ima listove u obliku srca s srebrnim mrljama na gornjoj strani lista. Listovi sami po sebi su sjajni, a srebrni uzorci ih čine potpuno jedinstvenima. Osim toga, nijedan list nije isti. Donja strana lista je svijetlozelene boje. Središnja žila je svijetlozelena, a listovi imaju bočne žile koje idu paralelno jedna s drugom. Katofiliji su dvobojni. Mješavina zelene i crvene najbolje to opisuje. Ima naviku penjanja i cijenit će svaku potporu za penjanje. Sama stabljika je svijetlozelena. Petiol, dio koji povezuje listove sa stabljikom, zelene je boje s crvenkastim nijansama.  Na čvorovima se formiraju crveni zračni korijeni.

Karakteristike:

 • Botanički naziv: Philodendron ‘Sodiroi’
 • Obitelj: Araceae
 • Podrijetlo: Tropski dijelovi Srednje i Južne Amerike
 • Visina: Može doseći visinu do 1,5 metara, ovisno o uvjetima rasta
 • Širina: Može se širiti do 1 metar

Izgled:

 • Listovi: Veliki, srcoliki listovi sa srebrnastim mrljama i tamnozelenom osnovom. Površina listova je teksturirana, što im daje dodatnu vizualnu privlačnost.
 • Stabljike: Snažne i mesnate, podržavaju bujno lišće.

Njega:

 • Svjetlost: Preferira jarko, indirektno svjetlo, ali može tolerirati i polusjenu. Izbjegavajte direktno sunce koje može uzrokovati opekotine na listovima.
 • Zalijevanje: Održavajte tlo ravnomjerno vlažnim, ali ne previše mokrim. Dopustite da se površinski sloj tla osuši između zalijevanja.
 • Tlo: Dobro drenirano, humusno tlo. Mješavina za sobne biljke s dodatkom perlita ili pijeska je idealna.
 • Temperatura: Optimalna temperatura je između 13-27°C. Osjetljiv je na niske temperature i propuh.
 • Vlažnost: Preferira visoku vlažnost zraka, iznad 60%. Redovito orošavanje ili korištenje ovlaživača zraka može pomoći.
 • Gnojidba: Tijekom vegetacijske sezone, od proljeća do jeseni, gnojite svaka 2-4 tjedna tekućim gnojivom za sobne biljke.

Razmnožavanje:

 • Reznice: Philodendron ‘Sodiroi’ se lako razmnožava reznicama stabljike. Odrežite zdravi dio biljke s barem jednim čvorom i stavite ga u vodu ili direktno u tlo dok ne razvije korijenje.

Prednosti:

 • Ukrasna vrijednost: Njegovi srebrnasti listovi čine ovaj filodendron središnjim dijelom svakog prostora.
 • Jednostavna njega: Idealna za početnike i iskusne uzgajivače biljaka.
 • Pročišćavanje zraka: Pomaže u uklanjanju toksina iz zraka, poboljšavajući kvalitetu zraka u zatvorenim prostorima.
Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.