Trgovina NEPENTHES / MUHOLOVKE

NEPENTHES / MUHOLOVKE

SKU: N/A

Azijska biljka bacača ili tropska biljka bacača ili Nepenthes mogu se naći u njenom prirodnom staništu u tropskim regijama Azije – uglavnom Tajlandu, Maleziji, Filipinima, Indoneziji, Singapuru i Novoj Gvineji. Naziv Majmunske čaše dolazi od majmuna koji povremeno piju tekućinu koja se nalazi u vrčevima.

SADNJA: svako doba godine

ZALIJEVANJE: Najbolje joj odgovara sunčano mjesto, može preživjeti i na tamnijem mjestu, ali boje će biti slabije izražene. Zalijevati štedljivo i ne dopustiti da voda stoji u posudi.

RAST:  do 500  cm

14,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

Nepenthes

Azijska biljka bacača ili tropska biljka bacača ili Nepenthes mogu se naći u njenom prirodnom staništu u tropskim regijama Azije – uglavnom Tajlandu, Maleziji, Filipinima, Indoneziji, Singapuru i Novoj Gvineji. Naziv Majmunske čaše dolazi od majmuna koji povremeno piju tekućinu koja se nalazi u vrčevima.

Postoje dvije skupine Nepenthea: nizinska i gorska. Znajući u koju skupinu spada vaša biljka pomoći će vam da bolje stvorite njeno prirodno okruženje u kući. Nizinske vrste često zahtijevaju toplije temperature noću, dok gorski tip preferira hladnije. Obratite pažnju na to kako biljka reagira na okoliš i u skladu s tim izvršite promjene. Ako biljka stvara manje lišće i raste mnogo sporije, tada je vaš gorski Nepenthes izložen prevelikoj toplini noću. Ako biljka polako raste i na lišću se pojave smeđe mrlje, noću vaš nizinski Nepenthes ne dobiva dovoljno topline.

Količina svjetla i sunca potrebna za Nepenthes varirat će ovisno o njihovoj vrsti. Neke, koje se nalaze u gornjim nadstrešnicama u divljini, zahtijevaju puno sunca za održavanje svojih jedinstvenih bacača, pa ih treba uzgajati na mjestu gdje mogu primiti najmanje 4 sata izravnog sunca svaki dan s vrlo svijetlim filtriranim suncem na preostalom dnevnom svjetlu sati. Drugoj vrsti, koja se u divljini nalazi na nižim nadstrešnicama, potrebna je samo jarka filtrirana sunčeva svjetlost tokom dana. Bez obzira na vrstu, izbjegavajte puni hlad!

Nepenthes su spori uzgajivači tijekom prvih nekoliko godina i mogu sazrijevati 5-10 godina. Jednom kada se uspostave, počet će vinograditi i brzo rasti. U ovoj fazi stabljike će se okovati i zalijepiti se za bilo koji raspoloživi oslonac. Svakako pružite potrebnu podršku tijekom ove faze rasta.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
SORTA

BILL

,

SAM

,

ALATA / FI12

,

GAYA / FI12

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.