Trgovina CEDRUS DEODARDA “Pendula”- HIMALAJSKI CEDAR

CEDRUS DEODARDA “Pendula”- HIMALAJSKI CEDAR

SKU: 3204

SADNJA: teglirane sadnice tijekom cijele godine

ZALIJEVANJE: umjereno

VELIČINA BILJKE: cca fi 38cm /160 cm

200,00 

Besplatna dostava!

1 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

CEDRUS DEODARDA “Pendula”

Cedrus deodara ‘Pendula’ – Himalajski Cedar

Cedrus deodara ‘Pendula’, poznat i kao plačući himalajski cedar, je zimzelena četinjača koja potječe iz Himalaja. Njegove karakteristične viseće grane čine ga jedinstvenim i prepoznatljivim u svakom vrtu.

🌲 Ključne Značajke:

 • Visina i Širina: Cedrus deodara ‘Pendula’ može narasti do visine od 3 do 6 metara, s širinom od 2 do 4 metra. Njegov rast je uspravan s elegantno visećim granama koje stvaraju kaskadni efekt.
 • Iglice: Iglice su mekane, svijetlo zelene do srebrno-plave boje, što biljci daje prepoznatljiv izgled tijekom cijele godine.
 • Grane: Grane vise prema dolje u prekrasnim lukovima, stvarajući atraktivan, plačući oblik.

🌿 Uvjeti Uzgoja:

 • Svjetlost: Najbolje uspijeva na punom suncu, ali može tolerirati i djelomičnu sjenu. Sadnja na sunčanom mjestu omogućava optimalan rast.
 • Tlo: Preferira dobro drenirano tlo. Može rasti u različitim tipovima tla, uključujući pjeskovita, ilovasta i glinasta tla, ali je važno da tlo ne zadržava vodu.
 • Zalijevanje: Umjereno zalijevanje je ključno, posebno dok se biljka ne uspostavi. Zreli primjerci su otporni na sušu.
 • Otpornost: Otporan je na sušu, hladnoću i urbane uvjete, što ga čini pogodnim za različite klimatske uvjete.

🌿 Njega i Održavanje:

 • Orezivanje: Orezivanje nije često potrebno osim za uklanjanje oštećenih ili nepoželjnih grana. Najbolje vrijeme za orezivanje je kasna zima ili rano proljeće.
 • Prihranjivanje: Biljka može koristiti uravnoteženo gnojivo u proljeće za poticanje rasta, ali nije nužno.
 • Štetočine i Bolesti: Relativno je otporan na štetočine i bolesti, ali redovito pregledavanje može pomoći u rano otkrivanju problema.

🌿 Primjena u Vrtu:

 • Soliterni Primjerak: Zbog svog jedinstvenog oblika, idealan je kao soliterni primjerak u vrtu ili pejzažnom dizajnu.
 • Ukrasne Posude: Može se saditi u velikim posudama za ukrašavanje terasa i balkona.
 • Dekoracija: Dodaje vertikalni interes i teksturu vašem vrtu. Izvrsno se kombinira s drugim četinjačama i ukrasnim biljkama.

🌿 Preporuka:

Himalajski cedar ‘Pendula’ je spektakularan dodatak svakom vrtu. Njegov elegantan, plačući oblik i prekrasne boje čine ga središnjom točkom u svakom pejzažnom dizajnu. S minimalnom njegom, ova zimzelena četinjača će ostati lijepa i zdrava, pružajući vam dugogodišnje zadovoljstvo.

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.