NASHI “Hosui”

SADNJA: teglirane sadnice tijekom cijele godine

ZALIJEVANJE: umjereno

VELIČINA SADNICE:  170-200 cm

16,00 

9 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

NASHI “Hosui” – Egzotična voćka za vaš vrt 🍐

Nashi Hosui, poznata i kao azijska kruška, jedna je od najpopularnijih sorti nashi krušaka. Ova egzotična voćka potječe iz Azije, a zbog svoje izvanredne kvalitete ploda i lakog uzgoja, postala je omiljena među vrtlarima diljem svijeta. Karakteriziraju je sočni, hrskavi plodovi s jedinstvenim okusom koji kombinira slatkoću jabuke i kruške.

🌍 Podrijetlo i karakteristike
Nashi Hosui potječe iz Japana i Kine, gdje se uzgaja već tisućama godina. Plodovi su okrugli, zlatno-smeđe boje, a kora je lagano grublja nego kod europskih krušaka. Ono što nashi krušku čini posebnom je njezina tekstura – sočna i hrskava, savršena za konzumaciju svježa, ali i za kuhanje ili pečenje. Osim toga, plodovi ove sorte su bogati vitaminima C, K i vlaknima, što ih čini i iznimno zdravima.

☀️ Položaj i tlo
Nashi Hosui najbolje uspijeva na sunčanom položaju gdje dobiva puno svjetla. Sadi se na otvorenim prostorima kako bi imala dovoljno prostora za rast i razvijanje. Idealno tlo za uzgoj ove sorte je dobro drenirano, ilovasto tlo s pH vrijednosti između 6 i 7. Također, važno je da tlo bude bogato hranjivim tvarima, pa se preporuča dodavanje komposta ili organskog gnojiva prije sadnje.

💧 Zalijevanje i njega
Iako je Nashi Hosui relativno otporna na sušu, redovito zalijevanje je ključno tijekom sušnih razdoblja, posebno u fazi rasta ploda. Biljka voli umjerenu količinu vode, stoga je važno održavati tlo vlažnim, ali ne pretjerivati kako biste izbjegli truljenje korijena. Tijekom ljeta, preporuča se redovito zalijevanje, dok je u zimskim mjesecima potrebno smanjiti količinu vode.

✂️ Rezidba i održavanje
Za postizanje najboljih rezultata u uzgoju Nashi Hosui, redovita rezidba je nužna. Rezidba pomaže oblikovanju stabla, poticanju rasta novih grana i boljeg prinosa plodova. Najbolje vrijeme za rezidbu je tijekom zime, dok je biljka u fazi mirovanja. Uklanjajte stare, oštećene ili bolesne grane kako biste omogućili biljci da raste snažno i zdravo.

🌡️ Otpornost na hladnoću i klimu
Nashi Hosui je vrlo otporna voćka koja može podnijeti hladne zime i niske temperature, pa je pogodna za uzgoj u raznim klimatskim uvjetima. No, iako podnosi hladnoću, cvjetovi mogu biti osjetljivi na kasne proljetne mrazove, stoga je važno zaštititi biljku u tom periodu, primjerice, prekrivanjem cvjetova tijekom hladnih noći.

🍐 Berba i konzumacija
Plodovi Nashi Hosui sazrijevaju krajem ljeta, obično u kolovozu ili rujnu. Berba se obavlja ručno, a plodovi su spremni za konzumaciju kada dobiju zlatnu boju i lako se skidaju s grana. Zbog svoje hrskavosti i sočnosti, nashi kruške su izvrsne za svježu konzumaciju, ali su također odlične i u salatama, desertima, pa čak i kao dodatak pečenim jelima.

🌱 Zaključak
Nashi Hosui je idealna voćka za one koji žele unijeti egzotični štih u svoj vrt. Ne samo da je atraktivna zbog svojih zlatnih, sočnih plodova, nego i zbog jednostavnosti uzgoja i održavanja. Uz pravilnu njegu i brigu, ova će vas voćka nagraditi obilnim prinosom koji će oduševiti vaš okus, ali i vašu obitelj i prijatelje.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.