HOYA “Burtoniae” variegata

SKU: 2874

ZALIJEVANJE: umjereno

VELIČINA BILJKE: fi 9 cm / 12 cm

9,00 

10 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

HOYA “Burtoniae” variegata – Egzotična Ljepotica za Vaš Dom 🌿

Hoya Burtoniae Variegata je egzotična i očaravajuća biljka koja će unijeti tropski ugođaj u vaš prostor. Poznata po svojim prelijepim, šarenim listovima, ova biljka spada u porodicu voštanih cvjetova, koja se izdvaja zbog jedinstvene ljepote i lakoće održavanja. Idealna je za ljubitelje sobnih biljaka koji traže nešto posebno i dekorativno.

🌍 Podrijetlo i karakteristike
Hoya Burtoniae Variegata potječe iz tropskih područja jugoistočne Azije, gdje prirodno raste u vlažnim, šumovitim područjima. Ova biljka je penjačica koja ima debele, mesnate listove s jedinstvenim varijegiranim uzorkom – listovi su zelene boje, a obrubi ili površine prekriveni su kremastim, gotovo bijelim nijansama. Ova varijacija čini biljku izuzetno atraktivnom i traženom među kolekcionarima. Hoya Burtoniae također stvara male, voštane cvjetove koji su ružičasto-crvene boje, a cvjetovi odišu blagim mirisom.

☀️ Svjetlost i položaj
Za optimalan rast i izražene boje listova, Hoya Burtoniae Variegata zahtijeva jarko, ali neizravno svjetlo. Previše izravnog sunčevog svjetla može oštetiti osjetljive listove i uzrokovati opekline, dok će previše sjene usporiti rast biljke i smanjiti intenzitet boje. Idealno je biljku smjestiti blizu prozora gdje će dobiti dovoljno difuzne svjetlosti tijekom dana.

💧 Zalijevanje i tlo
Hoya Burtoniae Variegata ne voli prekomjerno zalijevanje. Zalijevajte je tek kada se gornji sloj zemlje osuši, kako biste izbjegli truljenje korijena. U ljetnim mjesecima zalijevanje može biti češće, dok zimi možete smanjiti učestalost. Tlo bi trebalo biti dobro drenirano – preporuča se mješavina za sukulente ili epifitske biljke, jer omogućava protok zraka do korijenja i sprječava nakupljanje vode.

🌡️ Temperatura i vlažnost
Hoya Burtoniae Variegata najbolje uspijeva u toplim uvjetima, s temperaturama između 18°C i 26°C. Ova biljka voli vlažniji zrak, pa će povremeno prskanje ili postavljanje ovlaživača u prostoriji biti korisno. Međutim, dobro se prilagođava prosječnim uvjetima vlažnosti u većini domova. Važno je izbjegavati izlaganje biljke naglim promjenama temperature i hladnim propuhima.

✂️ Njega i održavanje
Održavanje Hoya Burtoniae Variegata vrlo je jednostavno. Ova biljka ima sporiji rast i ne treba često presađivanje. Najbolje je presađivati je svake dvije do tri godine, kada korijenje postane pretrpano u posudi. Također, nema potrebe za pretjeranim rezanjem, no možete povremeno podrezati oštećene ili stare listove kako bi biljka izgledala uredno. Tijekom vegetacijske sezone, u proljeće i ljeto, možete gnojiti biljku jednom mjesečno kako biste potaknuli rast.

🌼 Cvjetanje
Jedna od najljepših karakteristika ove biljke su njeni mirisni cvjetovi. Cvjetanje se obično događa tijekom toplijih mjeseci, a cvjetovi su grupirani u nakupine sitnih, voštanih cvjetova. Nakon cvjetanja, nemojte uklanjati cvjetne stapke jer se na njima može pojaviti novo cvijeće u sljedećoj sezoni.

🐛 Štetnici i bolesti
Hoya Burtoniae Variegata je prilično otporna na štetnike, ali povremeno može privući paukove grinje, brašnaste uši ili lisne uši. Redovito pregledavajte biljku kako biste brzo uočili eventualne probleme. U slučaju napada štetnika, biljku možete tretirati blagim insekticidom ili sapunicom.

🌸 Zaključak
Hoya Burtoniae Variegata je savršen izbor za one koji traže egzotičnu biljku koja će osvježiti interijer svojim atraktivnim izgledom i jedinstvenim listovima. Njezina otpornost i lakoća njege čine je idealnom za početnike, dok njena ljepota privlači i iskusne ljubitelje biljaka. Unesite tropski dašak u svoj dom s ovom prekrasnom penjačicom i uživajte u njenom raskošnom izgledu i mirisnim cvjetovima!

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.