ALOCASIA “Platinum”

SKU: 3318

ZALIJEVANJE: umjereno

VELIČINA BILJKE: fi 12 cm / 40 cm

10,50 

NC u 30 dana: 15,00 

6 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

ALOCASIA “Platinum” – Egzotična ljepotica srebrnastog sjaja 🌿✨

Alocasia Platinum je prava dragocjenost među sobnim biljkama zbog svojih jedinstvenih listova srebrno-platinaste boje i karakterističnog oblika. Ova biljka plijeni pažnju svojim raskošnim izgledom te je savršen izbor za ljubitelje neobičnih i egzotičnih biljaka. Zbog svojih dekorativnih kvaliteta, često se koristi za unaprjeđenje interijera, bilo kao solitarna biljka ili u kombinaciji s drugim tropskim biljkama.

🌍 Podrijetlo i karakteristike
Alocasia Platinum pripada porodici Araceae i potječe iz tropskih područja jugoistočne Azije, posebice iz kišnih šuma Filipina. U prirodnom staništu raste kao podzemna biljka u vlažnim, sjenovitim uvjetima, a njezine velike listove koristi kako bi apsorbirala što više svjetla u gustim tropskim šumama. Ova sorta Alocasie izdvaja se po izvanredno lijepim, metalik-srebrnim listovima sa zelenkastim nijansama i upečatljivim venama.

☀️ Svjetlost i položaj
Alocasia Platinum voli mnogo svjetla, no najbolje uspijeva na neizravnom sunčevom svjetlu. Prejako direktno sunce može prouzročiti oštećenja na listovima, dok nedostatak svjetlosti može usporiti njen rast. Idealno ju je smjestiti blizu prozora sa zavjesom koja će filtrirati sunčeve zrake. Također, biljka dobro reagira na umjetnu rasvjetu, što je čini pogodnom i za prostorije koje ne primaju mnogo prirodne svjetlosti.

💧 Zalijevanje i vlaga
Zalijevanje treba biti umjereno, ali redovito, pazeći da se tlo između dva zalijevanja lagano osuši. Biljka voli vlažno tlo, no ne podnosi prekomjerno zadržavanje vode jer može doći do truljenja korijena. Preporučuje se korištenje posuda s drenažnim rupama kako bi višak vode mogao lako iscuriti. Održavanje visoke razine vlažnosti zraka ključno je za uspješan rast – preporučljivo je redovito orošavati listove ili koristiti ovlaživače zraka.

🌡️ Temperatura i tlo
Alocasia Platinum voli toplinu i raste najbolje na temperaturama između 18-25°C. Nije otporna na hladnoću, stoga izbjegavajte izlaganje temperaturama ispod 15°C. Optimalno tlo za ovu biljku je dobro drenirano, bogato humusom i s dobrom zračnom cirkulacijom. Mješavina za tropske biljke ili supstrat na bazi treseta s dodatkom perlita ili kore drveta idealan je za njen rast.

🌱 Njega i održavanje
Kako bi Alocasia Platinum ostala zdrava i bujna, potrebno je redovito brisati njezine listove kako bi se uklonila prašina i omogućilo biljkama optimalno disanje. Biljku treba gnojiti tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci svaka dva tjedna, koristeći tekuće gnojivo za lisnate biljke. Tijekom jeseni i zime, kada biljka ulazi u fazu mirovanja, smanjite zalijevanje i prestanite s gnojidbom.

⚠️ Štetnici i bolesti
Kao i mnoge sobne biljke, Alocasia Platinum može biti podložna napadima paukovih grinja, lisnih uši ili tripsa. Redovita kontrola i održavanje higijene biljke pomoći će u prevenciji ovih problema. Također, pazite na znakove truljenja korijena ili pjegavost listova, što može biti uzrokovano prekomjernim zalijevanjem ili lošom drenažom.

🌸 Estetska vrijednost
Alocasia Platinum ne cvjeta često u zatvorenom prostoru, no njezina prava ljepota leži u listovima. Ovi veliki, sjajni, metalik listovi s izraženim žilama čine je pravim umjetničkim djelom prirode. Savršeno se uklapa u moderne interijere, dodajući dašak egzotične elegancije.

🏡 Zaključak
Ako tražite sobnu biljku koja će biti pravi stilski dodatak vašem domu, Alocasia Platinum je idealan izbor. Njezina egzotična pojava, jednostavna njega i sposobnost prilagodbe različitim uvjetima čine je savršenim dodatkom za svakog ljubitelja biljaka. Oduševit će vas svojim srebrnim sjajem i postati neizostavan dio vašeg zelenog kutka.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.