Scindapsus “Treubii Moonlight”

SKU: 2180

ZALIJEVANJE: umjereno i redovno, biljka voli vlagu

RAST:  do 100  cm 

VELIČINA SADNICE: fi 12 / 25 cm

14,00 

4 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

SCINDAPSUS “Treubii Moonlight” – Rijetka Ljepotica za Vaš Dom 🌿

Scindapsus “Treubii Moonlight” izuzetno je dekorativna i rijetka sobna biljka koja se ističe svojim prepoznatljivim srebrnkasto-zelenim listovima. Ova biljka pripada obitelji Araceae, a potječe iz tropskih šuma jugoistočne Azije. Iako je dio popularnog roda Scindapsus, sorta “Treubii Moonlight” svojim posebnim izgledom plijeni pažnju svakog ljubitelja biljaka.

🍃 Opis Biljke
Listovi biljke su eliptičnog oblika, gusti, sjajni i tvrdi. Ono što ovu sortu čini posebnom su njezini prekrasni srebrnkasti tonovi koji prekrivaju gornji dio lista, dok donja strana zadržava tamniju zelenu boju. Listovi su kompaktni i raste sporo, ali njezina atraktivnost leži upravo u eleganciji i smirenoj boji koja se savršeno uklapa u moderne interijere.

Ova biljka može doseći visinu od 60 cm do 1 metar kada raste uz potporu, dok njezini listovi mogu narasti do 20 cm u duljinu. Scindapsus “Treubii Moonlight” je sporo rastuća biljka, što znači da neće brzo postati prevelika za vaš prostor, čineći je idealnom za police, stolove ili viseće košare.

🌍 Podrijetlo i Prirodno Stanište
Kao i druge biljke iz roda Scindapsus, i ova sorta potječe iz tropskih šuma jugoistočne Azije. U divljini, biljka raste kao epifit, penjući se po drveću dok traži svjetlost. Kod kuće se također može uzgajati kao penjačica uz potporu ili se pustiti da visi s visećih lonaca.

🌞 Uvjeti Rasta
Scindapsus “Treubii Moonlight” je biljka koja se lako prilagođava unutarnjim uvjetima, ali ipak postoje određeni uvjeti koji će pomoći da ova rijetka ljepotica bude zdrava i dugotrajna.

  • Svjetlost: Ova biljka preferira svijetle, ali neizravne uvjete svjetlosti. Previše direktne sunčeve svjetlosti može oštetiti njezine delikatne listove, dok previše sjene može usporiti njezin rast. Idealno je postaviti je na mjesto s puno filtriranog svjetla.
  • Tlo: Potrebno joj je dobro drenirano tlo. Mješavina za sobne biljke s dodatkom perlita ili orhidejske kore bit će savršena za zadržavanje odgovarajuće vlažnosti i sprječavanje zadržavanja vode.
  • Temperatura: Optimalna temperatura za biljku je između 18 i 25°C. Ne voli hladne propuhe, pa je važno držati je podalje od prozora zimi.

💧 Njega i Održavanje
Njega za ovu biljku je jednostavna, ali zahtijeva pažnju kako bi zadržala svoj atraktivan izgled.

  • Zalijevanje: Zalijevajte biljku umjereno, vodeći računa da zemlja između zalijevanja bude suha na dodir. Višak vode može dovesti do truljenja korijena, stoga koristite lonce s dobrom drenažom.
  • Vlažnost: Biljka uživa u visokoj vlažnosti, što je tipično za njezino prirodno tropsko stanište. Povremeno orošavanje ili postavljanje u blizinu ovlaživača zraka pomoći će biljci da zadrži sjaj i zdravlje listova.
  • Gnojidba: Tijekom vegetacijske sezone, proljeća i ljeta, biljku možete gnojiti jednom mjesečno blagim gnojivom za sobne biljke.

🌱 Razmnožavanje
Razmnožavanje ove biljke je relativno jednostavno, možete je razmnožiti reznicama stabljike. Dovoljno je uzeti zdravu reznicu s nekoliko listova, staviti je u vodu ili direktno u vlažno tlo, a korijeni će se početi razvijati u roku nekoliko tjedana.

🏡 Dekorativna Vrijednost
Zbog svojih prepoznatljivih srebrnastih listova i minimalističkog izgleda je izvrsna biljka za moderan interijer. Savršeno se uklapa u neutralne tonove i minimalističke prostore, unoseći dozu sofisticirane elegancije. Ova biljka je također sjajan izbor za urede ili prostore gdje se želi unijeti smiren i osvježavajući zeleni element.

🌿 Zaključak
Scindapsus “Treubii Moonlight” je rijetka i elegantna biljka koja ne samo da uljepšava svaki prostor svojim srebrnkasto-zelenim listovima, već je i izuzetno otporna i jednostavna za održavanje. Njezin spori rast i atraktivan izgled čine je idealnim izborom za sve ljubitelje sobnih biljaka, bilo da ste početnik ili iskusni vrtlar.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.