TRICYRTIS OVERIG

SKU: 3305

SADNJA: teglirane sadnice tijekom cijele godine

ZALIJEVANJE: umjereno

RAST: do 90 cm

VELIČINA BILJKE: fi 13 cm / 25 cm

8,00 

13 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

TRICYRTIS OVERIG – Egzotična Čarolija za Vaš Vrt 🌺

Tricyrtis Overig je jedinstvena biljka koja unosi egzotičan šarm u svaki vrt svojim neobičnim cvjetovima i elegantnim izgledom. Ova sorta tropskog ljiljana poznata je po svojim atraktivnim, neobičnim cvjetovima koji cvjetaju u jesen, donoseći živopisne boje i posebnu atmosferu u vaš vrt.

🌺 Opis Biljke
Tricyrtis Overig  je višegodišnja biljka koja može doseći visinu od 60 do 90 cm. Ima uspravne stabljike s velikim, širokim, ovalnim listovima koji su tamnozeleni i prekriveni sitnim točkicama koje dodaju teksturalni interes. Ono što ovu biljku čini posebnijom su njeni cvjetovi. Cvjetovi su srednje veliki, zvjezdasti i dolaze u raznim nijansama ljubičaste, s brojnim, kontrastnim točkicama i prugama, što daje dojmljiv vizualni efekt. Cvjetanje počinje krajem ljeta i traje do jeseni, pružajući dugotrajnu ljepotu u vrtu u vrijeme kada mnoge druge biljke već izblijede.

🌍 Podrijetlo i Uporaba
Tricyrtis, poznata i kao “žablji ljiljan”, potječe iz istočnih Azijskih regija, uključujući Japan i Kinu. Sorta ‘Overig’ je hibridna verzija koja je uzgajana zbog svojih posebno dekorativnih cvjetova i kompaktnog rasta. U vrtovima, ‘Overig’ je idealna za sjenovita i polusjenovita mjesta gdje može stvoriti prekrasne kontraste s drugim biljkama. Najbolje se koristi kao dio mješovitih cvjetnih gredica, u sjenovitim dijelovima vrta ili uz staze i ograde, gdje će njeni cvjetovi i lišće doći do izražaja.

💧 Njega i Održavanje
Tricyrtis Overig  je prilično niska u održavanju, ali zahtijeva specifične uvjete za optimalan rast. Preferira vlažna, dobro drenirana tla i polusjenovita do sjenovita mjesta. Ova biljka ne podnosi dobro suhe uvjete, stoga je važno redovito zalijevanje, osobito tijekom sušnih razdoblja. Tlo treba biti ravnomjerno vlažno, ali ne previše natopljeno, jer stajaća voda može uzrokovati truljenje korijena. Također je korisno malčirati oko korijena kako bi se očuvala vlaga i smanjila konkurencija korova.

🌱 Zalijevanje i Prihrana
Zalijevanje Tricyrtis Overig  treba biti redovito, ali umjereno. Najbolje je zalijevati biljku kada gornji sloj tla počne sušiti. Tijekom vegetacijske sezone, primjena uravnoteženog gnojiva može potaknuti zdrav rast i bogato cvjetanje. Gnojivo s niskim udjelom dušika i visokim udjelom fosfora i kalija bit će korisno za poticanje cvjetanja i održavanje zdravlja biljke. U jesen, nakon cvatnje, može se primijeniti kompost oko korijena kako bi se poboljšala struktura tla i pripremila biljka za zimu.

🌟 Otpornost i Savjeti
Tricyrtis Overig   je otporna na mnoge bolesti i štetnike, ali može biti osjetljiva na visoke temperature i sušu. U područjima s hladnim zimama, preporučuje se malčiranje ili pokrivanje biljke kako bi se zaštitila od niskih temperatura. Također, redovito uklanjanje uvelih cvjetova i suhog lišća pomaže u očuvanju njezinog zdravlja i estetske privlačnosti. U proljeće, obrezivanje stare stabljike može potaknuti novi rast i bujno cvjetanje.

Tricyrtis Overig  je izvrstan izbor za dodavanje egzotičnog šarma i boje vašem vrtu. Svojim jedinstvenim cvjetovima i luksuznim lišćem, donosi dugotrajnu ljepotu i sofisticiranost u svakom kutku vrta. Uz minimalnu njegu i pravilne uvjete, ‘Overig’ će vas nagraditi nevjerojatnim vizualnim doživljajem svake godine.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.