Trgovina CALATHEA “Crocata”

CALATHEA “Crocata”

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 979

TRENUTNO BEZ CVIJETA!

 

Biljka je poznata i po tome što vlasnicima daju do znanja kad treba ići u krevet – lišće joj se navečer zatvori. Čak i bez svojih cvjetova Calathea crocata izgleda spektakularno.

VISINA: cca 30 cm

RAST: do 40 cm / FI 14

ZALIJEVANJE: 1* tjedno

VELIČINA BILJKE: 40 cm / fi 14

 

17,25  (129,97 kn)

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: ,

Opis

CALATHEA “Crocata”

Ova vrsta voli toplinu i vlagu, ali ne voli izravno sunčevo svjetlo. Ako ga držite u svom vrtu u umjerenim krajevima, nije dobra ideja, a ako će se držati u zatvorenom prostoru, trebat će manje posla.

Biljka je poznata i po tome što vlasnicima daju do znanja kad treba ići u krevet – lišće joj se navečer zatvori. Čak i bez svojih cvjetova Calathea crocata izgleda spektakularno.

Biljka potječe iz obitelji Maranta, s mnogim vrstama Calathee, ali Calathea crocata je posebna zbog lijepog cvjetanja.

Naziv ‘Vječni plamen’ dolazi od žutog i narančastog cvijeća koji nalikuju plamenu. Raste na vrhu stabljike, malo više od lišća. Njihovi se grmi ruže – crveni i nisu jasno vidljivi među žuto-narančastim braktima.

Cvjetovi traju 2-3 mjeseca.

Calathea crocata podrijetlom je iz džungla Brazila i Srednje i Južne Amerike, a put je na Havaje došla 1970-ih. To  je to relativno novo kućno bilje u odnosu na neke druge biljke koje uspijevaju u zatvorenom prostoru.

U svom rodnom staništu, ona boravi na dnu džungle, kupajući se vlagom i indirektnom svjetlošću, a te uvjete je potrebno replicirati u zatvorenom prostoru da bi Calathea uspjela i stvorila zdrav rast.

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.