ALOE “Variegata”

SKU: 2949

ZALIJEVANJE: blago zalijevanje

VELIČINA BILJKE: cca 15 cm / fi 10.5 cm

5,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

ALOE “Variegata”

Aloe variegata je jedna od najpoznatijih i najprepoznatljivijih južnoafričkih aloja. Karakteristične bijele mrlje na površini lišća vrlo su privlačne.

🌱 Ključne Značajke:

  • Rast i Veličina: Ova biljka klasificira se kao patuljasta aloja i grupira s različitim alojama koje ne dosežu visinu od više od 250 mm. Biljke se mogu pojaviti kao samostalni primjerci, ali ih najčešće nalazimo u malim skupinama od 7 ili 8 biljaka koje tvore guste rozete pomoću podzemnih izbojaka.
  • Lišće: Listovi su lancetasto-trokutasti, duljine oko 150-200 mm, raspoređeni u tri reda od 6-8 listova, s rebrom duž donje površine. Ponekad listovi tvore vrlo privlačan spiralni zavoj kako biljka stari. Boja lišća može varirati ovisno o staništu i klimatskim uvjetima: tamno zelena u dobrim godinama ili čokoladno smeđa kada su biljke doživjele stres od suše. Bijele oznake, mrlje ili pjegice koje tvore nepravilne poprečne trake, ukrašavaju obje površine gusto preklapajućih listova. Rubovi lista imaju sitna nazubljenja duž bijelog rožnatog ruba.
  • Cvjetanje:Cvjetna glava je rascvjetana i uglavnom razgranata s visećim cvjetovima koji su prilično obilni i prelijepi nakon obilnih kiša. Boje cvjetova mogu varirati od boje mesa do blijedo crvene, rijetko žute. Cvjetovi su dugi 35-45 mm, a vrijeme cvatnje je od srpnja do rujna.
  • Plod: Plod je kapsula koja se rasprsne na tri dijela kad sazri. Sjemenke su obično krilate, male, do 3 mm, i proizvode se u izobilju. Sjemenke obično sazrijevaju od rujna do studenog.
  • Razmnožavanje: Obično putem izbojaka, također je moguće razmnožavanje iz sjemena koje lako klija ako se sije u dobro drenirano tlo i lagano prekrije finim pijeskom. Sjemenke brzo rastu i dosežu veličinu za cvjetanje za tri do četiri godine. Sjemenke treba posijati što svježije. Svježe sjeme brzo klija na 18°C.

🌿 Uvjeti Uzgoja:

  • Svjetlost: Aloe variegata se lako uzgaja u polusjeni i odlična je sobna biljka koja ne traži mnogo njege, iako, bez dovoljno svijetlog svjetla, može postati rastegnuta i blijeda, ali najbolje izgleda kad raste na direktnom suncu.
  • Tlo: Udobno se osjeća u srednjim i velikim posudama i treba dobro drenirano tlo.
  • Zalijevanje: Održavajte je relativno suhom, oprezno zalijevanje je potrebno, jer je sklon truljenju ako se previše zalijeva, posebno tijekom zimskih mjeseci.
  • Vlažnost i temperatura: Glavna razdoblja njenog rasta su proljeće i jesen. Potrebna je zaštita od mraza (ali biljka može podnijeti -7°C kratko vrijeme).
  •  Tijekom zimskih mjeseci, biljke bi trebale biti držane na hladnom kako bi potaknule razvoj cvjetova (oko 5-10°C).

Rasprostranjenost i stanište Aloe variegata nalazi se na velikim područjima u suhim ili polusuhim regijama Južne Afrike i na južnim dijelovima Namibije. Biljke se obično nalaze u skupinama, na djelomičnoj sjeni među niskim  grmljem, uglavnom na tvrdoj zemlji, u kamenim pukotinama ili između stijena, ali se mogu nalaziti i na pjeskovitim područjima gdje su tla uglavnom derivati od kvarca, granita ili škriljevca.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.