Savjeti

Biljke koje će uspjeti u svakom prostoru

Svaki prostor može postati mala oaza. Bilo da se radi o vašem domu ili uredu, u njega dodajte biljke i zelenilo. Na ovaj će način prostor imati određeni prirodni šarm. U današnje doba biljke su jedan od “must have” detalja u uređenju interijera, a imaju pozitivan utjecaj na ljude.

Biljke čiste zrak od toksičnih tvari, podižu raspoloženje, čine prostor privlačnijim, djeluju opuštajuće i umirujuće umanjujući stres i negativne emocije, pomažu nam da bolje spavamo, odlične su u borbi protiv prehlade i poželjan su dekorativni element.

Prilikom odabira bilja posebnu pažnju posvetite uvjetima koji vladaju unutar prostora, orijentaciji prostora, količini svjetlosti (direktne ili indirektne), količinu vlažnosti i temperature, te veličini prostora predviđenoj za biljke.

Za urede i manje prostore, zidove možete dekorirati biljkama u modernom stilu, bilo da pričvrstite posudice na zid ili jednostavno ukrasite police biljkama.

Sobne biljke s cvijećem

Biljke koje imaju cvijeće su najljepše, a prostorima dodaju boju pa su savršen izbor ako želimo nježan i šareniji izgled.

Biljke bez cvijeća

Postoje i biljke kojima nedostaje cvijeće, ali koje unose zelenilo u prostore. Imaju izvrsnu kvalitetu i vrlo su otporne.

Terariji

Možemo ga nazvati i malim biljnim svijetom u staklenci. Terariji su u posljednjih nekoliko godina postali vrlo popularni zbog jednostavnosti održavanja. To su samoodrživi zatvoreni sustavi u prozirnoj staklenci u kojoj je zasađeno nekoliko vrsta biljaka. Zbog toga što često nemaju ventilaciju, stvara se kondenzacija kao način zalijevanja – vlaga kruži unutar staklenke te se na taj način održava ekosustav.

Sukulenti

Ove biljke su vrlo jednostavne za održavanje i zahtijevaju malo brige. Određena njega ipak im treba. Ono što je najbitnije, pazite da ih ne zalijevate previše, jer ne vole puno vode. Prije ponovnog zalijevanja pobrinite se da je zemlja skroz suha, jer zbog previše vode korijenje može istrunuti.

Veliku ponudu sobnog bilja možete pronaći na Big Win web shopu.