Trgovina BONSAI VANJSKI “Rhododendron”

BONSAI VANJSKI “Rhododendron”

SKU: 2300

SADNJA I ZALIJEVANJE: opisano u tekstu

VELIČINA BILJKE: 25 CM / FI 15 CM

 

BONSAI DOLAZI U TEGLI BEZ TANJURIĆA 

24,00 

NC u 30 dana: 30,00 

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

BONSAI VANJSKI “Rhododendron” 

Rhododendroni pripadaju skupini otpornih vanjskih bonsai stabala i stoga ih treba držati na otvorenom. Ova stabla se uglavnom uzgajaju kao bonsai stabla zbog ogromnog obilja cvijeća.

Najbolje je koristiti gnojivo za bonsai-e, gnojiva se mogu dati prije cvatnje jer je potrebno nekoliko tjedana da stvarno počnu djelovati. Prije cvatnje najbolje je dati količinu naznačenu na boci. Nakon cvatnje (gdje se želi veći rast lišća) možete dati i duplo.

Tijekom razdoblja cvatnje, ne smiju se prelijevati preko cvijeća, inače će vrlo brzo uvenuti. U isto vrijeme, trebaju puno vode. Najbolje što možete učiniti tijekom razdoblja cvatnje je potopiti bonsai dok se više ne dižu mjehurići zraka. Ponekad nekoliko puta dnevno. Ako je moguće, koristite vodu bez kamenca. Pretvrda voda može dovesti do dugotrajne štete na stablu (kržljavo lišće, žutilo). Za zalijevanje je najprikladnija kišnica.

Mjesto koje će im nabolje odgovarati je sunce do polusjena. Podnose temperature do -15°C u negrijanim “šatorima” a gubitak lišća do 50% ovdje se može smatrati normalnim.

Presaditi možete svake tri do četiri godine (ili kada korijenje ispuni posudu) nakon cvatnje presadite bonsai s odrezanim korijenom. Budući da kraj sezone cvatnje može pasti u srpnju, a u našim je krajevima već vrlo vruće i suho, presaditi možete i u proljeće, ali nakon toga morate osigurati mjesto zaštićeno od mraza. Za bonsai trebali biste koristiti zemlju za bonsai bez vapna. Mješavine zemlje koje sadrže treset s vrtnog tržišta treba izbjegavati, unatoč niskim pH vrijednostima. Jednom kada se malo osuše, ove podloge je teško ponovno navlažiti.

Prilikom postavljanja bonsai žice morate biti oprezni jer je drvo bonsai-a relativno krto i brzo se lomi kada se pretjerano savija. Stoga treba raspodijeliti potrebne jake zavoje na nekoliko godina. Ako želite ožičiti bonsai, morate raditi vrlo pažljivo, imaju vrlo tanku koru koja se lako može ozlijediti. Preporučljivo je koristiti mekšu aluminijsku žicu. Zbog većeg promjera manje se utiskuje u koru od bakrene žice.

Sve tehnike oblikovanja (obrezivanje, ožičenje) treba započeti tek nakon cvatnje. Nakon cvatnje, ostaci cvjetova čupaju se prstima. Tada biste trebali početi s rezidbom. Jako dobro podnose rezanje i nakon rezanja u staro drvo ponovno niču na svim mogućim i nemogućim mjestima. Ovdje mladice koje rastu strmo prema gore ili prema dolje treba odmah ukloniti oštrim škarama za bonsai . Za veće rezove (drvo je vrlo tvrdo pa su potrebna konkavna kliješta za bonsai ), potrebno je nanijeti sredstvo za zatvaranje rana kako bi se pospješilo bolje zacjeljivanje rana.

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
RHODODENDRON

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.