IRIS HOLLANDICA MIX 25/1

4,50 

3 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

IRIS HOLLANDICA MIX 25/1 – Elegancija Nizozemskog Irisa 🌸

Iris hollandica, poznat kao nizozemski iris, elegantna je lukovičasta biljka koja svojom ljepotom i gracioznošću plijeni pozornost svakog vrtlara. Ovaj iris karakteriziraju predivni, visokorastući cvjetovi koji dolaze u širokoj paleti boja, uključujući plavu, ljubičastu, žutu i bijelu. Njegova sofisticirana ljepota čini ga popularnim izborom za vrtne gredice, rezano cvijeće i dekorativne aranžmane.

🌸 Opis Biljke
Iris hollandica je višegodišnja biljka koja naraste do visine od 60 do 80 cm. Njezini cvjetovi imaju tri velike vanjske latice koje se lagano spuštaju prema dolje, dok tri unutarnje stoje uspravno, stvarajući elegantan i profinjen izgled. Cvjeta u proljeće, obično od svibnja do lipnja, i donosi raznobojne cvjetove koji unose šarenilo u svaki vrt.

Listovi su uski i dugi, nalik maču, svijetlozeleni i tvore gusti busen. Ova biljka najbolje izgleda kada je zasađena u skupinama, čime se stvara dojam bujne cvjetne oaze.

🌍 Podrijetlo i Značaj
Nizozemski iris nije autohtona vrsta Nizozemske, već je rezultat križanja različitih vrsta irisa. Križanje su započeli nizozemski uzgajivači kako bi stvorili biljku otpornu na hladnije klime i prikladnu za rezano cvijeće. Zahvaljujući svojoj otpornosti, jednostavnom uzgoju i ljepoti, postao je izuzetno popularan diljem Europe.

Iako je nizozemski iris prilagođen raznim uvjetima, najpoznatiji je po uzgoju u Nizozemskoj, koja je postala sinonim za vrhunske sorte cvijeća, uključujući irise.

💧 Njega i Održavanje
Iris hollandica je relativno jednostavna biljka za održavanje. Preferira sunčana ili polusjenovita mjesta u vrtu s dobro dreniranim tlom. Važno je osigurati da tlo nije previše vlažno jer prekomjerna vlaga može uzrokovati truljenje lukovica. Sadnja se obavlja u jesen, kada se lukovice postavljaju na dubinu od oko 10 cm, s razmakom od 10-15 cm između njih.

Zalijevanje treba biti umjereno – tijekom sušnih razdoblja tlo treba održavati vlažnim, ali nikako ne preplavljenim. Nakon cvatnje, kada biljka prestane aktivno rasti, zalijevanje se može smanjiti.

🌱 Tlo i Prihrana
Iris hollandica najbolje uspijeva u blago kiselom do neutralnom tlu koje je bogato organskim tvarima. Dodavanje komposta ili organskog gnojiva u vrijeme sadnje pomoći će biljci da razvije snažan korijenov sustav i bujno cvjeta. Tijekom vegetacijske sezone može se dodavati tekuće gnojivo kako bi se potaknulo bolje cvjetanje.

🌟 Rezidba i Održavanje
Nakon što cvjetovi uvenu, važno je ostaviti listove da prirodno odumru, jer oni hrane lukovicu za sljedeću sezonu. Listovi se mogu ukloniti tek kad u potpunosti požute. Ako želite, možete iskopati lukovice nakon što biljka odumre, osušiti ih i čuvati na hladnom i suhom mjestu tijekom zime, osobito ako su zime u vašem području vrlo hladne.

Iris hollandica rijetko napadaju štetnici, a biljka je otporna na većinu bolesti, što je čini odličnim izborom za vrtove različitih uvjeta.

🌼 Uzgoj i Kombinacije u Vrtu
Iris hollandica izgleda predivno u kombinaciji s drugim proljetnim lukovicama poput tulipana, narcisa i zumbula. Njegova visina i gracioznost čine ga savršenim izborom za pozadinu gredica ili kao središnju točku u vrtu. Također je vrlo popularan kao rezano cvijeće zbog svoje dugotrajnosti i lijepih, izražajnih cvjetova.

Sadnjom Iris hollandica unijet ćete profinjenost i boje u vaš vrt, a njegova jednostavna njega čini ga odličnim izborom za početnike, kao i iskusne vrtlare. 🌿🌸

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.