TULIPA PURPLE LOVE 20/1

PAKIRANJE 20 LUKOVICA U UKRASNOJ VREĆICI

15,00 

4 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

TULIPA PURPLE LOVE 20/1

Tulipani su jedna od najpoznatijih i najomiljenijih proljetnih cvjetnica koje unose živopisne boje i eleganciju u vrtove diljem svijeta. Poznati po svojoj jednostavnoj, ali prekrasnoj formi i velikom rasponu boja, tulipani su nezaobilazni u proljetnim gredicama, cvjetnim aranžmanima i parkovima. Oni simboliziraju ljubav, ljepotu i novi početak, a njihova prisutnost unosi radost i svježinu.

🌷 Opis Biljke
Tulipan je lukovičasta biljka koja pripada obitelji ljiljana (Liliaceae). Njihovi uspravni, vitki cvjetovi dolaze u gotovo svim bojama, od čistih bijelih, žutih i crvenih do egzotičnih kombinacija dvobojnih latica i prošaranih uzoraka. Stabljike su zelene, često visoke 20 do 60 cm, s duguljastim, šiljastim listovima koji rastu u osnovi biljke.

Tulipani cvjetaju u proljeće, obično od ožujka do svibnja, ovisno o sorti. Cvijet može biti jednostavan ili dupli, a latice su glatke ili nabrane, ovisno o vrsti. Zbog raznolike ponude sorti, tulipani se mogu uklopiti u bilo koju vrtnu shemu boja ili stilski koncept, od rustikalnih do modernih vrtova.

🌍 Podrijetlo i Značaj
Tulipani potječu iz Srednje Azije, a kroz povijest su se proširili u Europu, posebice Nizozemsku, gdje su postali simbol nacionalnog identiteta. Tijekom 17. stoljeća, u Nizozemskoj je nastala prava “tulipomanija”, kada su lukovice tulipana bile izuzetno tražene i vrijedne. Danas je Nizozemska najveći proizvođač tulipana na svijetu, a ovi cvjetovi su postali simbol proljeća diljem svijeta.

Tulipani su cijenjeni i u kulturi zbog svojih simboličkih značenja. Oni predstavljaju savršenstvo ljubavi, prijateljstvo, bogatstvo i ponos, a često se daruju u posebnim prilikama poput Valentinova i proljetnih festivala.

💧 Njega i Održavanje
Uzgoj tulipana jednostavan je i prikladan za vrtlare svih razina iskustva. Tulipani preferiraju sunčane ili polusjenovite položaje u vrtu, s dobro dreniranom, plodnom zemljom. Lukovice se sade u jesen, najbolje u rujnu ili listopadu, kako bi imale dovoljno vremena za razvoj prije zime.

Važno je da tlo bude propusno, jer tulipani ne podnose stajaću vodu koja može uzrokovati truljenje lukovica. Nakon sadnje, lukovice treba lagano prekriti slojem zemlje, a tijekom sušnih razdoblja povremeno zalijevati kako bi se zadržala vlaga u tlu.

🌱 Tlo i Prihrana
Tulipani najbolje uspijevaju u plodnom, blago kiselom do neutralnom tlu (pH između 6 i 7). Prije sadnje, preporučuje se dodati organski kompost ili gnojivo bogato fosforom kako bi se potaknuo razvoj korijena. Tulipani ne zahtijevaju mnogo prihrane, no korisno je dodati gnojivo tijekom rasta, osobito u fazi cvatnje, kako bi cvjetovi bili bujniji i dugotrajniji.

🌟 Rezidba i Održavanje
Nakon cvatnje, stabljike tulipana se mogu odrezati, no listovi se trebaju ostaviti da prirodno odumru, jer biljka kroz njih crpi hranjive tvari za sljedeću sezonu. Tulipane je najbolje ostaviti u zemlji tijekom zime, jer im hladnoća pomaže u formiranju pupova za sljedeću godinu. U krajevima s vrlo hladnim zimama, tlo iznad lukovica može se prekriti malčem kako bi se zaštitili od smrzavanja.

Tulipani su jednostavni za uzgoj, a njihov cvat pravi je praznik za oči. Bez obzira želite li stvoriti klasični proljetni vrt ili eksperimentirati s novim bojama i oblicima, tulipani će vam pružiti prekrasan i živopisan vrt pun ljepote. 🌷✨

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.