Trgovina UKRASNE BUKVE “Fagus sylvatica”

UKRASNE BUKVE “Fagus sylvatica”

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: N/A

Bakrene bukve prvi su se put pojavile kao mutanti neovisno u različitim dijelovima Europe, a u Njemačkoj su ih poznavali već prije 1488. Danas se ovo drvo intenzivno sadi u parkovima i vrtovima.

SADNJA: teglirane sadnice bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: po potrebi

RAST: opisano u tekstu

VELIČINA SADNICE:

19,11  (143,98 kn) 26,54  (199,97 kn)

NC u 30 dana: 19,11  (143,98 kn) - 26,54  (199,97 kn)

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

Opis

UKRASNE BUKVE “Fagus sylvatica”

Bakrene bukve prvi su se put pojavile kao mutanti neovisno u različitim dijelovima Europe, a u Njemačkoj su ih poznavali već prije 1488. Danas se ovo drvo intenzivno sadi u parkovima i vrtovima.

Bakrena bukva veliko je stablo koje često raste na krednom tlu. Neugledne cvjetove oprašuje vjetar, a plodovi su trostrani orašasti plodovi (zvani bukov jarbol) unutar šiljastih kutija.

Veličina i oblik Fagus sylvatica ovisi o okolišu. S obzirom na prostor, bukva će široko raširiti svoje grane i može narasti do 42 m. U usko nabijenoj šumi drvo će rasti ravno, s malo bočnih grana, da dosegne svjetlost. To s vremenom postaje još veći prioritet.

Drveće bakrene bukve prilično je promjenjive boje lišća jer se obično razmnožava sjemenom. Tijekom godina odabirani su osobito tamni klonovi koji su cijepljeni kako bi zadržali pravu boju. Najpoznatije su ‘Cuprea’, ‘Nigra’, ‘Riversii’ i ‘Spaethiana’.

 

Dodatne informacije
SORTA

Tricolor, Purpurea pendula, Dawyck purple

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.