Trgovina UKRASNA JAPANSKA TREŠNJA “Kanzan”

UKRASNA JAPANSKA TREŠNJA “Kanzan”

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 2385

SADNJA: teglirane biljke u bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: redovito dok ne ojača, kasnije po potrebi

VELIČINA BILJKE: 50 cm / fi 19

26,54  (199,97 kn)

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , , Oznaka:

Opis

UKRASNA JAPANSKA TREŠNJA “Kanzan”

 

Morfološke karakteristike:

  • dimenzije rasta: do 8 m visine i do 5 m širine
  • niže listopadno stablo, krošnje u obliku lijevka u mladosti, kasnije postaje šireća i elipsasta
  • korijen: jaki korijenov sustav, plitko se ukorjenjuje; površinsko korijenje s vremenom kako biljka stari postaje izloženo i može izazvati deformacije na popločenim površinama ili travnjacima
  • stabljika/kora: kora sivkasto-smeđa, glatke teksture, sa karakterističnim horizontalnim lenticelama svijetle boje; grane u početku usko uspravno položene prema gore, kasnije šireće; mladi izbojci crvenkastosmeđi
  • list: ovalan do ovalno izdužen, nazubljenih margina i ušiljenog vrha, do 12 cm dužine; kad prolista brončane boje, ljeti tamnozelen, a u jesen žutonarančastih tonova
  • cvijet/cvat: sterilni tamnoružičasti, dvostruko ispunjeni cvjetovi, od 23 do 28 latica po cvijetu, do 4 cm promjera; u skupinama od 2 do 5 cvjetova zajedno
  • plod: sterilni kultivar; plodovi se ne formiraju

Cvatnja: kasno proljeće (travanj – svibanj)
Uzgojne karakteristike: preferira srednje teško, vlažno, mineralno tlo bogato vapnencem (alkalne reakcije), dobro drenirano, pjeskovito – ilovaste strukture; podnosi širok raspon pH vrijednosti (od 4,5 do 7,5); dobro podnosi niske temperature i gradske uvjete; podnosi teška glinena tla i vjetru izložene položaje; ako se stablo posadi na travnjaku, trava u podnožju trebala bi biti šišana, a ne košena, jer kosilice mogu oštetiti površinsko korijenje, što potiče tjeranje divljih izbojaka na mjestima oštećenja; relativno je brzog rasta; za postizanje maksimalne veličine potrebno je od 25 do 30 godina; zahtijeva vrlo malo orezivanja, koje se, ako je potrebno, obavlja sredinom ljeta (zimi su vrste roda Prunus osjetljive na zračnu infekciju patogenima, a i reducira se opasnost od pojave bakterijskog raka); orezivanje je u pravilu potrebno svesti na minimum.

Položaj: sunčan (podnosi djelomičnu zasjenu, ali je reducirana cvatnja i veća vjerojatnost pojave gljivičnih bolesti)

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.