Trgovina Stephanotis Flor. Elegance

Stephanotis Flor. Elegance

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK

Ako živite na području koje ispunjava uvjete za njegu biljaka Stephanotis – dovoljna kiša, velika vlaga, tople zime – ovu biljku možete uzgajati na otvorenom tijekom cijele godine

SADNJA: teglirane sadnice bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: po potrebi

RAST: opisano u tekstu

VELIČINA BILJKE: cca 45cm / FI 12 cm

11,95  (90,04 kn)

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , Oznake: ,

Opis

Stephanotis Flor. Elegance

Ako živite na području koje ispunjava uvjete za njegu biljaka Stephanotis – dovoljna kiša, velika vlaga, tople zime – ovu biljku možete uzgajati na otvorenom tijekom cijele godine, ali za većinu vrtlara ove će ljepotice barem dio godine provesti u zatvorenom, osobito zimi. Njega Stephanotisa u zatvorenom može biti problematična i oni obično pate od šoka kad se njihovo okruženje radikalno promijeni. Ove uznemirene tropske biljke nisu biljke o kojima je najjednostavnije brinuti. Stephanotis je najlakše uzgajati u staklenicima gdje se stroga pažnja može obratiti na njihove potrebe. Ali s vremenom i trudom moguće je brinuti se o Stephanotisu u svom domu.

Kako bi se vašem Stephanotisu osiguralo optimalno okruženje, briga o biljkama treba započeti s tlom. Ove biljke zahtijevaju bogato ilovasto tlo koje zadržava konstantnu vlagu, ali nikada ih ne možete ostaviti pokislim korijenjem, što će dovesti do uvijanja lišća i odumiranja biljke. Treba osigurati rešetku, iako kada se uzgaja u zatvorenom, Stephanotis floribunda rijetko raste do svoje maksimalne visine. Treba ih gnojiti otopinom napola dva puta mjesečno tijekom vegetacije, a biljke treba redovito zamagljivati (pošpricat sa vodom koja je odstajala preko noći) ​​jer zahtijevaju relativnu razinu vlage od 40 do 80 posto.

Zbog potrebe za toplinom i stalnom vlagom, biljke Stephanotis također su osjetljive na brašnaste kukce i kamence. Ljetne temperature su fleksibilnije za cvijeće Stephanotis sve dok prosjeci ostaju oko 22 ° C. Više vole hladnije noći od 13-16 ° C. Budući da su tropske prirode, potrebna im je srednje do jaka svjetlost, ali obično gore na izravnoj sunčevoj svjetlosti pa ih treba skloniti.

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.