Trgovina SCIADOPITYS VERTICILLATA

SCIADOPITYS VERTICILLATA

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 2415

SADNJA: teglirane sadnice u bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: po potrebi, voli vlažna tla

VELIČINA BILJKE: 55 cm / fi 19

26,54  (199,97 kn)

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

Opis

SCIADOPITYS VERTICILLATA – Japanska pršljenka

Japanska pršljenka (Sciadopitys verticillata (Thunb.) Siebold & Zucc.) je zimzeleno crnogorično stablo iz porodice Sciadopityaceae. Naraste do 30 metara visine tvoreći gustu, usku, piramidalnu krošnju. Deblo je promjera do 4 metra, kora je debela, crvenkastosmeđe boje. Grane su horizontalne i kratke. Pupoljci su ovalni, veliki 3-4 mm. Dva su tipova listova. Prvi tip su mali, ljuskasti listovi dugi do 4 mm, izgledaju kao smeđe nakupine prilegle na granama. Drugi tip su normalni listovi, igličasti, elastični, na licu tamnozeleni i sjajni, na naličju imaju dvije bijele pruge, dugi su 6-12 cm, široki 2-3 mm, skupljeni po 20-30 u pršljenove. Cvjetovi su jednospolni, rastu na vrhovima grančica. Muški su skupljeni u guste cvatove, ženski su pojedinačni, zreli češeri su jajoliki, uspravni, dugi 5-10 cm, široki 3-6 cm, nalaze se na kratkim drškama, u početku su zeleni, kasnije tamnosmeđi, dozrijevaju 18 mjeseci poslije oprašivanja. Plodne ljuske su okruglaste, debele i široke. Sadrže ovalne, plosnate sjemenke duge 1-2 cm, okružene uskim krilcem. Nema srodnika već je jedina vrsta u rodu i u cijeloj porodici. Smatra se da je stara 230 milijuna godina, što je “tek” nešto više od milijun godina od prve pojave dinosaura. Rasprostranjena je u Japanu gdje raste u mješovitim šumama na 500-1000 m nadmorske visine, na vlažnim tlima gdje su visoke godišnje padaline i visoka vlažnost zraka. U Europu je prvi puta unešena 1860. godine, uzgaja se kao ukrasna biljka u parkovima i vrtovima. Sporog je rasta i ne sadi se često. Razmnožava se sjemenom. Odgovaraju joj sjenoviti položaji i plodno tlo, otporna je na hladne temperature do -25°C. Drvo je mekano i elastično, otporno na vodu, u Japanu su ga koristili u brodogradnji.  Izvor: Japanska pršljenka https://www.plantea.com.hr/japanska-prsljenka

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.