Trgovina OPUNTIA

OPUNTIA

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK

ZALIJEVANJE: kad se zemlja potpuno osuši

VELIČINA BILJKE: cca 35 cm / fi 20

13,27  (99,98 kn)

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , Oznake: ,

Opis

OPUNTIA

Opuntia , veliki rod od 150-180 vrsta kaktusa s ravnim zglobovima (obitelj Cactaceae) porijeklom iz Novog svijeta. Opuntia se javlja od rijeke Peace u zapadnoj Kanadi gotovo do vrha Južne Amerike. Nekoliko vrsta opuncija , uključujući uobičajeno uzgojene Indijska smokva ( O. ficus-indica ) iz Meksika uzgaja se zbog jestivih plodova i lopatica i invazivna je vrsta u Južnoj Africi , Australiji i drugdje izvan svog izvornog područja rasprostranjenosti.

Vrste Opuntia su uspravni ili rašireni kaktusi, u rasponu od malih grmova niskog rasta do primjeraka nalik drveću koji dosežu visinu od 5 metara ili više. Sastoje se od ravnih zglobova, s lopatičastim kladodi ( fotosintetski segmenti stabljike ) koji nastaju jedan s kraja drugog. Spremno se razmnožavaju nespolno, a lopatice se mogu lako ukorijeniti za uzgoj. Osim dužih bodlji, kladodije imaju karakteristične glochidia—male čekinje s unatrag okrenutim bodljama u areolama. (Ove je bodlje teško ukloniti s ljudske kože.) Upadljivi cvjetovi obično su žute, ružičaste ili narančaste boje, a mnogi imaju prašnike koji se pomiču kao odgovor na dodir, osobina za koju se smatra da povećava količinu peludi kukaca oprašivača . Plod je obično crvenkasta bobica , često naoružana bodljama.

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.