Trgovina MYRMECODIA BECCARII

MYRMECODIA BECCARII

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK

Myrmecodia beccarii je biljka mrava koja je endem Australije. Javlja se samo u mangrovima i nizinskim šumama koje se nalaze oko Cairnsa i sjevernog rta York.

SADNJA: teglirane biljke bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: pomalo

RAST: do 75cm

VELIČINA BILJKE: cca 30cm / FI 12

10,62  (80,02 kn)

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: ,

Opis

MYRMECODIA BECCARII

Myrmecodia beccarii je biljka mrava koja je endem Australije. Javlja se samo u mangrovima i nizinskim šumama koje se nalaze oko Cairnsa i sjevernog rta York.

M. beccarii razlikuje se od ostalih biljaka mrava po malim i sočnim listovima, kao i po sklonosti razvoju više stabljika. Tipični za većinu biljaka mrava su hipokotili, a to su stabljike koje se povećavaju i tvore strukturu sličnu gomolju. U Myrmecodia beccarii ti su hipokotili prekriveni grebenima i bodljama. Bijeli cvjetovi nisu jako uočljivi, jer se stvaraju u udubinama duž alveola (stabljike). Zreli plod tada strši iz alveola i oni mogu biti bijeli, crveni, narančasti ili ružičasti.

Kad biljka naraste, tkivo unutar gomolja odumire i nastaju šuplje komore. Te komore omogućavaju mravima (uglavnom Iridomyrmex cordatus ) ulazak u biljku. Između biljke i mrava postoji simbiotski odnos; biljka pruža zaštitno sklonište za mrave, mravi pak ostatcima hrane ostavljaju dodatne hranjive sastojke. Nisu sve biljke naseljene, ali ispitivanja su dokazala da u divljini velika većina biljaka smješta kolonije mrava.

Vrlo je lako razmnožavati Myrmecodia beccarii sjemenom. Sjeme lako klija uz stabljike drveća u stakleničkim uvjetima. Glavna stvar koju treba uzeti u obzir prilikom razmnožavanja iz sjemena je održavanje vlažnosti supstrata. Upotreba besplatnog odvoda od terakote ili otvorenih mrežastih posuda (koristi se za orhideje) je idealna. Biljke bi se trebale osušiti između zalijevanja, no ne previše jer će inače uvenuti. Biljke u posudama treba zalijevati otprilike svaki drugi ili treći dan. Biljke koje su postavljene na ploče (ANBG koristi pluto) trebaju svakodnevno zalijevanje. Za hladnijeg vremena zalijevanje se mora smanjiti, inače će se na lišću pojaviti smeđe i plutaste mrlje.

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.