Trgovina ORHIDEJA-LUDISIA DISCOLOR L

ORHIDEJA-LUDISIA DISCOLOR L

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK

ZALIJEVANJE I SADNJA: opisani u tekstu

VELIČINA BILJKE: 35 cm / fi 12

15,93  (120,02 kn)

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , Oznaka:

Opis

LUDISIA DISCOLOR

Ova orhideja je porijeklom iz tropske Azije, gdje se može vidjeti u zemljama poput Tajlanda i Filipina. Naraste do visine od 70 centimetara , dajući bakrene ili zelenkaste stabljike (ovisno o sorti). Iz njega izbijaju eliptično-lancetasti listovi dugi između 7 i 10 centimetara, površine mekane na dodir. Cvjetovi izbijaju iz dlakave cvjetne stabljike pred kraj ljeta.

To je biljka koja se može držati kod kuće nekoliko godina , u svijetloj prostoriji s visokom vlagom. Njegov uzgoj nije težak, ali istina je da o nekim stvarima morate voditi računa.

Ako želimo imati jednu ili više kopija, ovo je briga koju moramo pružiti:

  • Mjesto : unutar kuće, u svijetloj prostoriji i daleko od zračnih struja koje dolaze iz klima uređaja i/ili ventilatora, kao i onih koje zimi mogu doći izvana.
  • Supstrat : mora imati vrlo dobru drenažu. Možemo koristiti onu pripremljenu za acidofilne biljke pomiješanu s perlitom u jednakim dijelovima.
  • Zalijevanje : ljeti dva do tri puta tjedno, a ostatak godine nešto rjeđe. Koristit ćemo vodu bez kamenca, kišnu ili zakiseljenu (tekućinu od pola limuna pomiješamo s 1 l vode).
  • Pretplatnik : možemo ga platiti gnojivom za orhideje prema uputama na pakiranju.
  • Transplantacija: svake dvije godine, u proljeće.
  • Vlažnost : mora biti visoka. Da bismo to postigli, oko njega možemo staviti nekoliko čaša vode ili ovlaživač zraka.
  • Rustičnost : ne podnosi hladnoću ili mraz.
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.